flag en

Zilver voor de Children op het EK in Oliva Nova Paard

Afgelopen week zijn in het Spaanse Oliva Nova de Europese Kampioenschappen voor Children, Junioren en Young Riders verreden. Hierbij kwam ook het Children-team onder leiding van bondscoach Imke Schellekens-Bartels aan de start, dat de zilveren medaille mee naar huis nam.

Dag 1
De eerste dag van de landenwedstrijd kwamen Flore Woerts en Fleur Kempenaars aan de start voor Nederland. Flore behaalde met haar paard Vlingh een mooie score van 73,4%. Fleur reed ook een goede proef met Armano, welke gewaardeerd werd met 72,1%. Beide dames zorgde voor een mooi begin van de landenwedstrijd.

Dag 2
De tweede dag van de landenwedstrijd verschenen Kyra Jonkers en Lize van den Heuvel voor Nederland in de ring. Kyra reed met Eyecatcher tijdens de inloopproef al een ijzersterke proef, die goed was voor 80,2%. Tijdens de landenwedstrijd zette de combinatie een score van 76,35% neer.

Lize kwam met Hilton-S als laatste Nederlandse combinatie aan start en stelde met bijna 78,4% het zilver veilig. Naast deze knappe teamprestatie, eindigden Kyra en Lize ook individueel in de top 10.

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels laat weten: “Ik ben heel trots op deze meiden, ze hebben hier ontzettend sterk gepresteerd. De Duitsers waren net een stapje te sterk, maar we stonden wel ruim boven de Russen.”

Individueel brons voor Lize
Tijdens de individuele proeven, die volgde op de landenwedstrijd, reden alle combinaties hun beste proef van het kampioenschap. Voor Lize van den Heuvel en Hilton-S hield dat een score van 81,57% in. Hiermee behaalde de jonge amazone individueel de bronzen medaille. Imke: “Met de individuele proef was de druk eraf en toonden alle combinaties wat ze kunnen, ik ben heel trots.”