fbpx

Trainingscentrum

TRAININGSARRANGEMENTEN

Voor elke ruiter van B t/m Grand Prix met ambitie

Volg een trainingsarrangement van 34 of 5 dagen bij Academy Bartels en train bij een Olympische dressuurruiter of Grand Prix amazone. Je kunt bij ons trainingsarrangementen van Imke Schellekens-Bartels of Mischa Koot volgen. 

Lees hieronder alle informatie over de trainingsarrangementen

1

Volledig in alle rust,

met 100% focus werken

aan jouw doelen met je paard

Heb je net zoals wij een grote passie voor paarden? Vind je het leuk om jouw kennis bij te spijkeren en nieuwe inzichten te krijgen? Ben jij er klaar voor om jouw dressuurskills te verbeteren? Wil je altijd al graag samen met je paard op een mini-vakantie?

Herken jij jezelf in een of meerdere van bovenstaande punten?
Dan is een trainingsarrangement écht wat voor jou!

Volg een trainingsarrangement van 3, 4 of 5 dagen bij Academy Bartels en train bij een Olympisch dressuurruiter of Grand Prix amazone. Je kunt bij ons trainingsarrangementen met Imke Schellekens-Bartels of Mischa Koot volgen. 

Check onze kalender:

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

2

Volg een 3-, 4- of 5-daags trainingsarrangement bij Imke of Mischa

Wat is inbegrepen bij een trainingsarrangement?

3

Wie zijn wij?

Leer Imke en Mischa kennen

Imke Schellekens-Bartels | Eigenaresse, dressuuramazone en trainster

Imke is een zeer gedreven en ambitieuze Olympisch dressuuramazone. Als dochter van Tineke Bartels heeft ze de beste opleiding gehad die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen.

Imke behoort binnen de paardensport dan ook tot de absolute wereldtop, zowel als amazone, maar inmiddels ook als coach. Naast succesvol in het zadel is Imke namelijk ook op diverse, andere vlakken binnen de hippische sector actief. Ze is via KNHS afgestudeerd als ‘topcoach niveau 5’ en begeleidt dagelijks verschillende nationale en internationale ruiters en amazones bij hun carrière. 

Bij Imke kun je 3-, 4- of 5-daagse trainingsarrangementen volgen.

Imke

Mischa Koot | Dressuuramazone en trainster

Mischa reed op 12-jarige leeftijd haar eerste Europese kampioenschap bij de pony’s in 1990 in Italië. In totaal reed ze zeven EK’s met vier verschillende paarden en nam zeven zilveren medailles mee naar huis. Mischa behaalde het KNHS-diploma ‘coach 5’.

In 1999 maakte Mischa de overstap naar de Senioren en reed in 2000 haar eerste Grand Prix. Mischa leidde verschillende paarden op tot Lichte Tour-niveau en werd in 2010 met U2 reserve kampioen in de klasse ZZ-Zwaar. 

Bij Mischa kun je 3- of 4-daagse trainingsarrangementen volgen.

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

Ontwikkel jezelf en je paard

en kies het arrangement

wat aansluit bij jouw wensen

Bij elk arrangement zitten een of meerdere workshop(s) van gastdocent(en).

Je leest hieronder wat je kunt verwachten van elke workshop.

4

Ruitervoorkeuren

met suzanne heemskerk

De workshop ‘Ruitervoorkeuren’ wordt aangeboden door Suzanne Heemskerk en zij neemt je mee in motorische- en leervoorkeuren van ruiters. Samen met haar ga je jouw ruiterprofiel ontdekken en aan de hand daarvan kijken hoe jij en je paard mét dit profiel het beste kunnen communiceren met elkaar. Na de theorie, wordt ook direct de link met de praktijk gelegd.

Suzanne Heemskerk is afgestudeerd instructeur en heeft de internationale opleiding ActionTypes Approach afgerond (motorische- en leervoorkeuren van sporters). Dit gepaard aan haar expertise en jarenlange ervaring heeft dit geleid tot de ontwikelling van het programma Ruitervoorkeuren.

Ruiteranalyse

met saskia heijkants

Soms ervaar je dat je lichaam niet doet wat je wilt. Je vraagt bijvoorbeeld aan je benen om stil naast het paard te hangen, maar je instructeur zegt dat ze nog steeds verkrampt tegen de zijkant van het paard pompen’. Je ervaart de beweging van je benen als verzet van het lichaam. Je lichaam wordt kennelijk ook nog door iets anders bestuurd dan door jouw bewuste wil.

Naast je ‘bewuste’ is er namelijk ook nog je ‘onderbewuste’. Zolang het onderbewuste ego de baas is zul je falen. Fysiotherapeute Saskia Heijkants, of een van haar collega’s, helpen je om via Sit-I (voorheen Flexchair) en beugeldrukmeter bewuster te worden van je lichaam, zodat je veel gerichter kunt trainen en je jouw hulpen nog duidelijker op je paard kunt overbrengen.

Biomechanica

met Jarko Dun

De workshop ‘Biomechanica’ wordt aangeboden door Jarko Dun. Hij is paardenfysiotherapeut in hart en nieren en heeft al vele topruiters begeleid bij het fysiek fit houden van de paarden. Dit doet hij door het manueel behandelen van de paarden, maar ook door het actief begeleiden van de training van de ruiters. Jarko heeft al vele jaren aan kennis opgedaan over de anatomie van paarden en richt zich op het inzicht van weten waarom een paard beweegt, zoals hij beweegt.

HorseBeat

met ilse van der valk

De HorseBeat workshop wordt verzorgd door Ilse van der Valk. Zij voert hartslagmetingen uit bij paarden met als doel het beter en gerichter kunnen trainen van je paard. Aan de hand van hartslagmetingen zijn namelijk trainingsschema’s te maken op maat. Bij Academy Bartels verzorgt Ilse een workshop voor onze gasten waar eerst de theorie over inspanningsfysiologie bij paarden wordt uitgelegd en ze praktische tips geeft. Daarna volgt een demonstratie van een hartslagmeting met een combinatie in de baan of is het mogelijk om zelf deel te nemen met je paard.

Prestatiecoach

met Lotte de vries

Om de top te bereiken moet alles kloppen; fysiek, technisch, tactisch én mentaal. Dat kan je trainen, ook dat laatste. Want wie in het heetst van de strijd alles wil geven, moet mentaal ijzersterk zijn. Dat is niet eenvoudig, zeker niet als de druk hoog is. 

Als prestatiecoach helpt Lotte de Vries je bij het omgaan met twijfels, verleidingen en tegenslagen. Ze leert je je eigen (gedrags)patronen te herkennen en leert je met lastige situaties omgaan. Wie zichzelf goed kent, maakt de juiste keuzes. Die geven je het vertrouwen je dromen en doelen na te jagen en het maximale uit jezelf te halen.

trainingsarrangementen

Deze gasten gingen je voor:

Lenthel Louise
Lenthel LouiseTrainingsarrangement met Mischa & Imke
Lees verder
''𝘽𝙚𝙙𝙖𝙣𝙠𝙩 𝙈𝙞𝙨𝙘𝙝𝙖 𝙚𝙣 𝙄𝙢𝙠𝙚, 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙪𝙪𝙧 𝙞𝙨 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣. 𝙄𝙠 𝙯𝙤𝙪 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙙𝙚𝙯𝙚𝙡𝙛𝙙𝙚 𝙨𝙘𝙤𝙧𝙚𝙨 𝙧𝙞𝙟𝙙𝙚𝙣 𝙖𝙡𝙨 𝙣𝙪!''

Lenthel Louise heeft bij ons trainingsarrangementen gevolgd van Mischa en Imke. Lenthel en haar pony Xilla rijden op 2* eventing niveau.

Fleur Vos
Fleur VosTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙉𝙚𝙩 𝙖𝙡𝙨 𝙫𝙤𝙧𝙞𝙜 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙡𝙚𝙪𝙠𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙢𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙙. 𝙋𝙧𝙖𝙘𝙝𝙩𝙞𝙜 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙚𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙜𝙚𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙜𝙚 𝙜𝙧𝙤𝙚𝙥. 𝙑𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙡𝙚𝙚𝙧𝙙 𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙘𝙝𝙚𝙣!''

Fleur Vos was weer bij ons om een trainingsweek te volgen bij Imke met haar paard Nash. Tot de volgende keer weer Fleur!

Roos Dyson
Roos DysonTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
''𝙒𝙖𝙩 𝙬𝙖𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙚𝙚𝙠! 𝙃𝙚𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙢𝙖 𝙬𝙖𝙨 '𝙝𝙤𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜, 𝙯𝙞𝙩 𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙬𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜' 𝙚𝙣 𝙟𝙖, 𝙞𝙠 𝙬𝙖𝙨 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙠𝙚𝙚𝙧 𝙙𝙚𝙚𝙡𝙣𝙚𝙢𝙚𝙧. 𝘿𝙚 𝙤𝙥𝙯𝙚𝙩 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙨𝙛𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙖𝙧𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝''

Super leuk om van Roos Dyson te lezen dat deze trainingsweek een goede boost heeft gegeven aan het rijden én inspiratie heeft gegeven voor het lesgeven! Extra leuk dat de gehele groep weer een trainingsweek heeft geboekt voor volgend jaar. Tot volgend jaar allemaal

Vera Korkers
Vera KorkersTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
''𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙞𝙟𝙣𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙙 𝙗𝙞𝙟 𝘼𝙘𝙖𝙙𝙚𝙢𝙮 𝘽𝙖𝙧𝙩𝙚𝙡𝙨, 𝙜𝙚𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩 𝙤𝙥 '𝙝𝙤𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜, 𝙞𝙣𝙬𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙩'. 𝙉𝙪 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙚𝙡 𝙖𝙡 𝙖𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙣𝙣𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙜𝙖𝙖𝙣! 𝙉𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙙𝙖𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙖𝙢 𝙬𝙖𝙨, 𝙬𝙖𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙜 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙡𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙞𝙨 𝙚𝙧𝙜 𝙢𝙤𝙤𝙞.''

Vera Korkers was samen met haar pony Jolien één van de deelnemers aan het trainingsarrangement met Mischa Koot. We zien jullie graag nog eens terug!

Femke Hoekstra
Femke HoekstraTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙒𝙖𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙚𝙧𝙫𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜. 𝙄𝙠 𝙝𝙚𝙗 𝙚𝙣𝙤𝙧𝙢 𝙜𝙚𝙣𝙤𝙩𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙨𝙖𝙢𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙡𝙞𝙚𝙫𝙚 𝘽𝙚𝙡! 𝙀𝙣𝙤𝙧𝙢 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙡𝙚𝙚𝙧𝙙 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙡𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙄𝙢𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙨𝙘𝙝𝙖. 𝙃𝙚𝙩 𝙡𝙞𝙚𝙛𝙨𝙩𝙚 𝙯𝙤𝙪 𝙞𝙠 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙬𝙤𝙣𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙯𝙪𝙡𝙠𝙚 𝙜𝙤𝙚𝙙𝙚 𝙗𝙚𝙜𝙚𝙡𝙚𝙞𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙚𝙧𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙜𝙧𝙤𝙚𝙞𝙚𝙣. 𝘿𝙪𝙨, 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙝𝙚𝙧𝙝𝙖𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙖𝙩𝙗𝙖𝙖𝙧!''

Femke Hoekstra van Snowflake Stables deelgenomen aan ons 4-daagse trainingsarrangement met Imke. Dit stond al even op haar bucketlist en eindelijk was het dan zover.

Annabell en Emilie
Annabell en EmilieTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
𝘼𝙣𝙣𝙖𝙗𝙚𝙡𝙡🇳🇱: ''𝙃𝙚𝙩 𝙬𝙖𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙡𝙚𝙪𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙜𝙖 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙢𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠. 𝙈𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙤𝙚𝙡, 𝙂𝙡𝙪𝙘𝙠𝙞𝙚 𝙣𝙤𝙜 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧 𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙠𝙚𝙣𝙣𝙚𝙣, 𝙞𝙨 𝙖𝙗𝙨𝙤𝙡𝙪𝙪𝙩 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙩 𝙙𝙖𝙣𝙠𝙯𝙞𝙟 𝙙𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙢𝙚 𝙡𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙄𝙢𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙨𝙘𝙝𝙖.''

𝙀𝙢𝙞𝙡𝙞𝙚🇧🇪: ''𝙒𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙤𝙣𝙨 𝙙𝙤𝙚𝙡 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙖𝙡𝙙 𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙬𝙖𝙨 𝙤𝙢 𝙥𝙡𝙚𝙯𝙞𝙚𝙧 𝙩𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙩𝙚 𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣.''

Deze twee nieuwe ponyvriendinnen leerde elkaar kennen op het Trainingsarrangement bij Imke.

Anouk Dins
Anouk DinsTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙅𝙚 𝙠𝙪𝙣𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙯𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙜𝙤𝙚𝙙𝙚 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙪𝙪𝙧𝙗𝙖𝙨𝙞𝙨”

Anouk vertelt dat het ook als springruiter absoluut een hele leerzame week is. ''Je kunt verschillende soorten dressuuroefeningen inzetten om te werken aan punten waar je tegenaan loopt. En ook bij het springen helpt het enorm met bijvoorbeeld de losgelatenheid, balans en controle.''

Elvira Luijcks
Elvira LuijcksTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙄𝙠 𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙗𝙨𝙤𝙡𝙪𝙪𝙩 𝙙𝙚 𝙢𝙤𝙚𝙞𝙩𝙚 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙞𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙''

Eind december reisde Elvira Luijcks af naar het natte Hooge Mierde voor een 5-daags trainingsarrangement van Imke. Iets wat ze al heel erg lang wilde en het zichzelf nu eindelijk gunde.

Cindy van Eldert
Cindy van EldertTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙄𝙚𝙙𝙚𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙞𝙣 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙤𝙛 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣, 𝙢𝙚𝙣𝙨 𝙚𝙣 𝙥𝙖𝙖𝙧𝙙. 𝙃𝙚𝙩 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙪𝙞𝙩 𝙬𝙚𝙡𝙠 𝙣𝙞𝙫𝙚𝙖𝙪 𝙟𝙚 𝙧𝙞𝙟𝙙𝙩.”

In het verleden is Cindy al meerdere malen bij Academy Bartels geweest. Nog altijd komt ze graag terug. Door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van iedereen heeft Cindy een gevoel van thuiskomen gekregen elke keer ze in Hooge Mierde is.

Bastienne en Linsey
Bastienne en LinseyTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
“𝙃𝙚𝙩 𝙗𝙚𝙬𝙞𝙟𝙨 𝙙𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝙩𝙞𝙥𝙨 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙜𝙚𝙝𝙤𝙡𝙥𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣”

Twee vriendinnen op een missie om een droom waar te maken. De twee vriendinnen kwamen naar de trainingsweek zonder specifieke trainingsdoelen, maar met een focus op samen groeien en met hun paarden wat kleine puntjes oplossen waar ze thuis mee worstelden.

Fleur Kempenaars
Fleur KempenaarsTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙏𝙤𝙚𝙣 𝙅𝙞𝙫𝙖𝙣𝙙𝙤 𝙧𝙚𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙧𝙙, 𝙬𝙖𝙨 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧𝙗𝙚𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠 𝙤𝙤𝙠 𝙜𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙪𝙠 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧, 𝙚𝙣 𝙙𝙪𝙨 𝙤𝙤𝙠 𝙙𝙚 𝙬𝙞𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨. 𝙀𝙘𝙝𝙩 𝙖𝙡𝙡𝙚𝙨 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙡𝙠𝙖𝙖𝙧!”

Fleur kwam naar de trainingsweek met het concrete doel om de wissels te verbeteren. De eerste les hebben we al gelijk de wissels mee gepakt. ''Het is ongelofelijk, dat die concrete kleine aanwijzingen gelijk hét verschil maken!”.

Antoinette
AntoinetteTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
“𝙄𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙣𝙤𝙧𝙢𝙖𝙖𝙡 𝙜𝙚𝙨𝙥𝙧𝙤𝙠𝙚𝙣 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙞𝙚𝙢𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙞𝙚 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬𝙚 𝙙𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙜𝙖𝙖𝙩 𝙪𝙞𝙩𝙥𝙧𝙤𝙗𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙚𝙧𝙨, 𝙞𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙖𝙧 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙚𝙚𝙣 𝙗𝙚𝙚𝙩𝙟𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙯𝙞𝙘𝙝𝙩𝙞𝙜 𝙞𝙣. 𝙈𝙖𝙖𝙧 𝙞𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙣𝙪 𝙝é𝙡𝙚𝙢𝙖𝙖𝙡 𝙛𝙖𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙈𝙞𝙨𝙝𝙖!''

Ik ervaarde al heel snel dat iedereen hier als individu wordt gezien, iedereen is gelijk en ook iedereen is welkom. Alles staat in het teken van het beste uit jezelf en je paard halen.

Elisa de Kock
Elisa de KockTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙄𝙠 𝙠𝙤𝙣 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙪𝙞𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙘𝙤𝙢𝙛𝙤𝙧𝙩𝙯𝙤𝙣𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣. 𝙅𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙩 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙤𝙤𝙠 𝙬𝙚𝙡𝙚𝙚𝙣𝙨 𝙜𝙤𝙚𝙙 𝙤𝙢 𝙞𝙚𝙢𝙖𝙣𝙙 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙢𝙚𝙚 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙠𝙞𝙟𝙠𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙝𝙪𝙣 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙚 𝙩𝙚 𝙝𝙤𝙧𝙚𝙣. 𝙉𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙟𝙚 𝙚𝙞𝙜𝙚𝙣 𝙡𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣, 𝙠𝙪𝙣 𝙟𝙚 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙣𝙤𝙜 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙗𝙞𝙟𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣''

De in Oisterwijk wonende Elisa de Kock kreeg voor haar verjaardag een trainingsarrangement cadeau van haar ouders. Elisa noemt het een ‘dream coming true’ ervaring, haar 4-daagse trainingsweek bij Academy Bartels.

Chelsea
ChelseaTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙄𝙠 𝙝𝙚𝙗 𝙖𝙖𝙣 𝙖𝙡𝙡𝙚 𝙗𝙤𝙫𝙚𝙣𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙙𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣, 𝙙𝙪𝙨 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙤𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙗𝙚𝙝𝙖𝙖𝙡𝙙. 𝙒𝙚 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙣𝙪 𝙣𝙚𝙩 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙤𝙥 𝙨𝙘𝙝𝙚𝙧𝙥 𝙜𝙚𝙯𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬𝙚 𝙞𝙣𝙯𝙞𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣!”

Chelsea kwam naar de trainingsweek met het doel om te leren spelen met passage en piaffe op haar paard. Ze wil graag een gevoel bij deze oefeningen krijgen om dit spelenderwijs af en toe zelf op te kunnen gaan pakken thuis met haar paard. Daarnaast wilde ze ook graag wat verbetering brengen aan de pirouettes.

Charlotte Lentjes
Charlotte LentjesTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙃𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙡𝙪𝙭𝙚, 𝙢𝙤𝙤𝙞 𝙚𝙣 𝙥𝙧𝙤𝙛𝙚𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣𝙚𝙚𝙡, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙤𝙤𝙠 𝙬𝙚𝙡 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙡𝙖𝙖𝙜𝙙𝙧𝙚𝙢𝙥𝙚𝙡𝙞𝙜. 𝙅𝙚 𝙫𝙤𝙚𝙡𝙩 𝙟𝙚 𝙬𝙚𝙡 𝙤𝙥 𝙟𝙚 𝙜𝙚𝙢𝙖𝙠'''

Charlotte heeft een heel bijzonder paard meegenomen naar Academy Bartels. Een Spaanse merrie genaamd Infanta die nu 4 jaar in Nederland is. Ze heeft een Appaloosa kleur die niet heel vaak voorkomt. Vanaf moment één stond haar merrie op haar gemak in één van de ruime boxen in de stallen van Acadamy Bartels.

Lucie Zwaan
Lucie ZwaanTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
''𝘿𝙚 𝙩𝙞𝙥𝙨 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙧𝙞𝙟𝙙𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙚𝙚𝙙𝙨 𝙢𝙖𝙠𝙠𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠𝙚𝙧 𝙜𝙞𝙣𝙜''

De nog jonge Lucie nam deel aan één van de trainingsarrangementen. Samen met haar 9-jarige New Forest pony verbleef ze voor de eerste keer op Academy Bartels. En als het aan Lucie ligt, is dit voor hen zeker niet de laatste keer. Lucie geeft aan veel geleerd te hebben en genoten van de groep en activiteiten.

Vorige
Volgende

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

Trainingscentrum

TRAININGSARRANGEMENTEN

Voor elke ruiter van B t/m Grand Prix met ambitie

Volg een trainingsarrangement van 34 of 5 dagen bij Academy Bartels en train bij een Olympische dressuurruiter of Grand Prix amazone. Je kunt bij ons trainingsarrangementen van Imke Schellekens-Bartels of Mischa Koot volgen. 

Lees hieronder alle informatie over de trainingsarrangementen

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

1

Volledig in alle rust,

met 100% focus werken

aan jouw doelen met je paard

Het hele jaar door hebben wij een gevulde agenda met diverse te volgen trainingsarrangementen.

Het is mogelijk om bij ons 3, 4 of 5 dagen te komen trainen. Je kunt een keuze maken uit de arrangementen van Imke of van Mischa.

Het volgen van een trainingsarrangement is mogelijk vanaf €815,-

Check onze kalender en maak je keuze:

2

Volg een 3-, 4- of 5-daags trainingsarrangement bij Imke of Mischa

Wat is inbegrepen bij een trainingsarrangement?

3

Wie zijn wij?

Leer Imke en Mischa kennen

Imke

Imke Schellekens-Bartels

Eigenaresse, dressuuramazone en trainster

Imke is een zeer gedreven en ambitieuze Olympisch dressuuramazone. Als dochter van Tineke Bartels heeft ze de beste opleiding gehad die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen.

Imke behoort binnen de paardensport dan ook tot de absolute wereldtop, zowel als amazone, maar inmiddels ook als coach. Naast succesvol in het zadel is Imke namelijk ook op diverse, andere vlakken binnen de hippische sector actief. Ze is via KNHS afgestudeerd als ‘topcoach niveau 5’ en begeleidt dagelijks verschillende nationale en internationale ruiters en amazones bij hun carrière. 

Bij Imke kun je 3-, 4- of 5-daagse trainingsarrangementen volgen.

Mischa Koot | Dressuuramazone en trainster

Mischa reed op 12-jarige leeftijd haar eerste Europese kampioenschap bij de pony’s in 1990 in Italië. In totaal reed ze zeven EK’s met vier verschillende paarden en nam zeven zilveren medailles mee naar huis. Mischa behaalde het KNHS-diploma ‘coach 5’.

In 1999 maakte Mischa de overstap naar de Senioren en reed in 2000 haar eerste Grand Prix. Mischa leidde verschillende paarden op tot Lichte Tour-niveau en werd in 2010 met U2 reserve kampioen in de klasse ZZ-Zwaar. 

Bij Mischa kun je 3- of 4-daagse trainingsarrangementen volgen.

4

Ontwikkel jezelf en je paard

en kies het arrangement

wat aansluit bij jouw wensen

Bij elk arrangement zitten een of meerdere workshop(s) van gastdocent(en).

Je leest hieronder wat je kunt verwachten van elke workshop.

Ruitervoorkeuren

met suzanne heemskerk

De workshop ‘Ruitervoorkeuren’ wordt aangeboden door Suzanne Heemskerk en zij neemt je mee in motorische- en leervoorkeuren van ruiters. Samen met haar ga je jouw ruiterprofiel ontdekken en aan de hand daarvan kijken hoe jij en je paard mét dit profiel het beste kunnen communiceren met elkaar. Na de theorie, wordt ook direct de link met de praktijk gelegd.

Suzanne Heemskerk is afgestudeerd instructeur en heeft de internationale opleiding ActionTypes Approach afgerond (motorische- en leervoorkeuren van sporters). Dit gepaard aan haar expertise en jarenlange ervaring heeft dit geleid tot de ontwikelling van het programma Ruitervoorkeuren.

Ruiteranalyse

met saskia heijkants

Soms ervaar je dat je lichaam niet doet wat je wilt. Je vraagt bijvoorbeeld aan je benen om stil naast het paard te hangen, maar je instructeur zegt dat ze nog steeds verkrampt tegen de zijkant van het paard pompen’. Je ervaart de beweging van je benen als verzet van het lichaam. Je lichaam wordt kennelijk ook nog door iets anders bestuurd dan door jouw bewuste wil.

Naast je ‘bewuste’ is er namelijk ook nog je ‘onderbewuste’. Zolang het onderbewuste ego de baas is zul je falen. Fysiotherapeute Saskia Heijkants, of een van haar collega’s, helpen je om via Sit-I (voorheen Flexchair) en beugeldrukmeter bewuster te worden van je lichaam, zodat je veel gerichter kunt trainen en je jouw hulpen nog duidelijker op je paard kunt overbrengen.

Biomechanica

met Jarko Dun

De workshop ‘Biomechanica’ wordt aangeboden door Jarko Dun. Hij is paardenfysiotherapeut in hart en nieren en heeft al vele topruiters begeleid bij het fysiek fit houden van de paarden. Dit doet hij door het manueel behandelen van de paarden, maar ook door het actief begeleiden van de training van de ruiters. Jarko heeft al vele jaren aan kennis opgedaan over de anatomie van paarden en richt zich op het inzicht van weten waarom een paard beweegt, zoals hij beweegt.

HorseBeat

met ilse van der valk

De HorseBeat workshop wordt verzorgd door Ilse van der Valk. Zij voert hartslagmetingen uit bij paarden met als doel het beter en gerichter kunnen trainen van je paard. Aan de hand van hartslagmetingen zijn namelijk trainingsschema’s te maken op maat. Bij Academy Bartels verzorgt Ilse een workshop voor onze gasten waar eerst de theorie over inspanningsfysiologie bij paarden wordt uitgelegd en ze praktische tips geeft. Daarna volgt een demonstratie van een hartslagmeting met een combinatie in de baan of is het mogelijk om zelf deel te nemen met je paard.

Prestatiecoach

met Lotte de vries

Om de top te bereiken moet alles kloppen; fysiek, technisch, tactisch én mentaal. Dat kan je trainen, ook dat laatste. Want wie in het heetst van de strijd alles wil geven, moet mentaal ijzersterk zijn. Dat is niet eenvoudig, zeker niet als de druk hoog is.

Als prestatiecoach helpt Lotte de Vries je bij het omgaan met twijfels, verleidingen en tegenslagen. Ze leert je je eigen (gedrags)patronen te herkennen en leert je met lastige situaties omgaan. Wie zichzelf goed kent, maakt de juiste keuzes. Die geven je het vertrouwen je dromen en doelen na te jagen en het maximale uit jezelf te halen.

trainingsarrangementen

Deze gasten gingen je voor:

Fleur Vos
Fleur VosTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙉𝙚𝙩 𝙖𝙡𝙨 𝙫𝙤𝙧𝙞𝙜 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙡𝙚𝙪𝙠𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙢𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙙. 𝙋𝙧𝙖𝙘𝙝𝙩𝙞𝙜 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙚𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙜𝙚𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙜𝙚 𝙜𝙧𝙤𝙚𝙥. 𝙑𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙡𝙚𝙚𝙧𝙙 𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙘𝙝𝙚𝙣!''

Fleur Vos was weer bij ons om een trainingsweek te volgen bij Imke met haar paard Nash. Tot de volgende keer weer Fleur!

Lenthel Louise
Lenthel LouiseTrainingsarrangement met Mischa & Imke
Lees verder
''𝘽𝙚𝙙𝙖𝙣𝙠𝙩 𝙈𝙞𝙨𝙘𝙝𝙖 𝙚𝙣 𝙄𝙢𝙠𝙚, 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙪𝙪𝙧 𝙞𝙨 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣. 𝙄𝙠 𝙯𝙤𝙪 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙙𝙚𝙯𝙚𝙡𝙛𝙙𝙚 𝙨𝙘𝙤𝙧𝙚𝙨 𝙧𝙞𝙟𝙙𝙚𝙣 𝙖𝙡𝙨 𝙣𝙪!''

Lenthel Louise heeft bij ons trainingsarrangementen gevolgd van Mischa en Imke. Lenthel en haar pony Xilla rijden op 2* eventing niveau.

Roos Dyson
Roos DysonTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
''𝙒𝙖𝙩 𝙬𝙖𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙚𝙚𝙠! 𝙃𝙚𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙢𝙖 𝙬𝙖𝙨 '𝙝𝙤𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜, 𝙯𝙞𝙩 𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙬𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜' 𝙚𝙣 𝙟𝙖, 𝙞𝙠 𝙬𝙖𝙨 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙠𝙚𝙚𝙧 𝙙𝙚𝙚𝙡𝙣𝙚𝙢𝙚𝙧. 𝘿𝙚 𝙤𝙥𝙯𝙚𝙩 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙨𝙛𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙖𝙧𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝''

Super leuk om van Roos Dyson te lezen dat deze trainingsweek een goede boost heeft gegeven aan het rijden én inspiratie heeft gegeven voor het lesgeven! Extra leuk dat de gehele groep weer een trainingsweek heeft geboekt voor volgend jaar. Tot volgend jaar allemaal

Vera Korkers
Vera KorkersTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
''𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙞𝙟𝙣𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙙 𝙗𝙞𝙟 𝘼𝙘𝙖𝙙𝙚𝙢𝙮 𝘽𝙖𝙧𝙩𝙚𝙡𝙨, 𝙜𝙚𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩 𝙤𝙥 '𝙝𝙤𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜, 𝙞𝙣𝙬𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙩'. 𝙉𝙪 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙚𝙡 𝙖𝙡 𝙖𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙣𝙣𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙜𝙖𝙖𝙣! 𝙉𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙙𝙖𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙖𝙢 𝙬𝙖𝙨, 𝙬𝙖𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙜 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙡𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙞𝙨 𝙚𝙧𝙜 𝙢𝙤𝙤𝙞.''

Vera Korkers was samen met haar pony Jolien één van de deelnemers aan het trainingsarrangement met Mischa Koot. We zien jullie graag nog eens terug!

Femke Hoekstra
Femke HoekstraTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙒𝙖𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙚𝙧𝙫𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜. 𝙄𝙠 𝙝𝙚𝙗 𝙚𝙣𝙤𝙧𝙢 𝙜𝙚𝙣𝙤𝙩𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙨𝙖𝙢𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙡𝙞𝙚𝙫𝙚 𝘽𝙚𝙡! 𝙀𝙣𝙤𝙧𝙢 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙡𝙚𝙚𝙧𝙙 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙡𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙄𝙢𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙨𝙘𝙝𝙖. 𝙃𝙚𝙩 𝙡𝙞𝙚𝙛𝙨𝙩𝙚 𝙯𝙤𝙪 𝙞𝙠 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙬𝙤𝙣𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙯𝙪𝙡𝙠𝙚 𝙜𝙤𝙚𝙙𝙚 𝙗𝙚𝙜𝙚𝙡𝙚𝙞𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙚𝙧𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙜𝙧𝙤𝙚𝙞𝙚𝙣. 𝘿𝙪𝙨, 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙝𝙚𝙧𝙝𝙖𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙖𝙩𝙗𝙖𝙖𝙧!'

Femke Hoekstra van Snowflake Stables deelgenomen aan ons 4-daagse trainingsarrangement met Imke. Dit stond al even op haar bucketlist en eindelijk was het dan zover.

Annabell en Emilie
Annabell en EmilieTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
𝘼𝙣𝙣𝙖𝙗𝙚𝙡𝙡🇳🇱: ''𝙃𝙚𝙩 𝙬𝙖𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙡𝙚𝙪𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙜𝙖 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙢𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠. 𝙈𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙤𝙚𝙡, 𝙂𝙡𝙪𝙘𝙠𝙞𝙚 𝙣𝙤𝙜 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧 𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙠𝙚𝙣𝙣𝙚𝙣, 𝙞𝙨 𝙖𝙗𝙨𝙤𝙡𝙪𝙪𝙩 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙩 𝙙𝙖𝙣𝙠𝙯𝙞𝙟 𝙙𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙯𝙖𝙢𝙚 𝙡𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙄𝙢𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙨𝙘𝙝𝙖.''

𝙀𝙢𝙞𝙡𝙞𝙚🇧🇪: ''𝙒𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙤𝙣𝙨 𝙙𝙤𝙚𝙡 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙖𝙡𝙙 𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙬𝙖𝙨 𝙤𝙢 𝙥𝙡𝙚𝙯𝙞𝙚𝙧 𝙩𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙩𝙚 𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣.''

Deze twee nieuwe ponyvriendinnen leerde elkaar kennen op het Trainingsarrangement bij Imke.

Anouk Dins
Anouk DinsTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙅𝙚 𝙠𝙪𝙣𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙯𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙜𝙤𝙚𝙙𝙚 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙪𝙪𝙧𝙗𝙖𝙨𝙞𝙨”

Anouk vertelt dat het ook als springruiter absoluut een hele leerzame week is. ''Je kunt verschillende soorten dressuuroefeningen inzetten om te werken aan punten waar je tegenaan loopt. En ook bij het springen helpt het enorm met bijvoorbeeld de losgelatenheid, balans en controle.''

Elvira Luijcks
Elvira LuijcksTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙄𝙠 𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙗𝙨𝙤𝙡𝙪𝙪𝙩 𝙙𝙚 𝙢𝙤𝙚𝙞𝙩𝙚 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙞𝙣𝙫𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙''

Eind december reisde Elvira Luijcks af naar het natte Hooge Mierde voor een 5-daags trainingsarrangement van Imke. Iets wat ze al heel erg lang wilde en het zichzelf nu eindelijk gunde.

Cindy van Eldert
Cindy van EldertTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
''𝙄𝙚𝙙𝙚𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙞𝙣 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙤𝙛 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣, 𝙢𝙚𝙣𝙨 𝙚𝙣 𝙥𝙖𝙖𝙧𝙙. 𝙃𝙚𝙩 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙪𝙞𝙩 𝙬𝙚𝙡𝙠 𝙣𝙞𝙫𝙚𝙖𝙪 𝙟𝙚 𝙧𝙞𝙟𝙙𝙩.”

In het verleden is Cindy al meerdere malen bij Academy Bartels geweest. Nog altijd komt ze graag terug. Door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van iedereen heeft Cindy een gevoel van thuiskomen gekregen elke keer ze in Hooge Mierde is.

Bastienne en Linsey
Bastienne en LinseyTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
“𝙃𝙚𝙩 𝙗𝙚𝙬𝙞𝙟𝙨 𝙙𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝙩𝙞𝙥𝙨 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙜𝙚𝙝𝙤𝙡𝙥𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣”

Twee vriendinnen op een missie om een droom waar te maken. De twee vriendinnen kwamen naar de trainingsweek zonder specifieke trainingsdoelen, maar met een focus op samen groeien en met hun paarden wat kleine puntjes oplossen waar ze thuis mee worstelden.

Fleur Kempenaars
Fleur KempenaarsTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
“𝙏𝙤𝙚𝙣 𝙅𝙞𝙫𝙖𝙣𝙙𝙤 𝙧𝙚𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙧𝙙, 𝙬𝙖𝙨 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧𝙗𝙚𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠 𝙤𝙤𝙠 𝙜𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙪𝙠 𝙗𝙚𝙩𝙚𝙧, 𝙚𝙣 𝙙𝙪𝙨 𝙤𝙤𝙠 𝙙𝙚 𝙬𝙞𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨. 𝙀𝙘𝙝𝙩 𝙖𝙡𝙡𝙚𝙨 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙡𝙠𝙖𝙖𝙧!”

Fleur kwam naar de trainingsweek met het concrete doel om de wissels te verbeteren. De eerste les hebben we al gelijk de wissels mee gepakt. ''Het is ongelofelijk, dat die concrete kleine aanwijzingen gelijk hét verschil maken!”.

Antoinette
AntoinetteTrainingsarrangement met Mischa
Lees verder
“𝙄𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙣𝙤𝙧𝙢𝙖𝙖𝙡 𝙜𝙚𝙨𝙥𝙧𝙤𝙠𝙚𝙣 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙞𝙚𝙢𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙞𝙚 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬𝙚 𝙙𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙜𝙖𝙖𝙩 𝙪𝙞𝙩𝙥𝙧𝙤𝙗𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙣𝙚𝙧𝙨, 𝙞𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙖𝙧 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙚𝙚𝙣 𝙗𝙚𝙚𝙩𝙟𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙯𝙞𝙘𝙝𝙩𝙞𝙜 𝙞𝙣. 𝙈𝙖𝙖𝙧 𝙞𝙠 𝙗𝙚𝙣 𝙣𝙪 𝙝é𝙡𝙚𝙢𝙖𝙖𝙡 𝙛𝙖𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙈𝙞𝙨𝙝𝙖!''

Ik ervaarde al heel snel dat iedereen hier als individu wordt gezien, iedereen is gelijk en ook iedereen is welkom. Alles staat in het teken van het beste uit jezelf en je paard halen.

Elisa de Kock
Elisa de KockTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙄𝙠 𝙠𝙤𝙣 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙪𝙞𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙘𝙤𝙢𝙛𝙤𝙧𝙩𝙯𝙤𝙣𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣. 𝙅𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙩 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙤𝙤𝙠 𝙬𝙚𝙡𝙚𝙚𝙣𝙨 𝙜𝙤𝙚𝙙 𝙤𝙢 𝙞𝙚𝙢𝙖𝙣𝙙 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙢𝙚𝙚 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙠𝙞𝙟𝙠𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙝𝙪𝙣 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙚 𝙩𝙚 𝙝𝙤𝙧𝙚𝙣. 𝙉𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙟𝙚 𝙚𝙞𝙜𝙚𝙣 𝙡𝙚𝙨𝙨𝙚𝙣, 𝙠𝙪𝙣 𝙟𝙚 𝙝𝙞𝙚𝙧 𝙣𝙤𝙜 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙗𝙞𝙟𝙡𝙚𝙧𝙚𝙣''

De in Oisterwijk wonende Elisa de Kock kreeg voor haar verjaardag een trainingsarrangement cadeau van haar ouders. Elisa noemt het een ‘dream coming true’ ervaring, haar 4-daagse trainingsweek bij Academy Bartels.

Chelsea
ChelseaTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙄𝙠 𝙝𝙚𝙗 𝙖𝙖𝙣 𝙖𝙡𝙡𝙚 𝙗𝙤𝙫𝙚𝙣𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙙𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣, 𝙙𝙪𝙨 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙤𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙗𝙚𝙝𝙖𝙖𝙡𝙙. 𝙒𝙚 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙣𝙪 𝙣𝙚𝙩 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙤𝙥 𝙨𝙘𝙝𝙚𝙧𝙥 𝙜𝙚𝙯𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬𝙚 𝙞𝙣𝙯𝙞𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣!”

Chelsea kwam naar de trainingsweek met het doel om te leren spelen met passage en piaffe op haar paard. Ze wil graag een gevoel bij deze oefeningen krijgen om dit spelenderwijs af en toe zelf op te kunnen gaan pakken thuis met haar paard. Daarnaast wilde ze ook graag wat verbetering brengen aan de pirouettes.

Charlotte Lentjes
Charlotte LentjesTrainingsarrangement met Imke
Lees verder
“𝙃𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙡𝙪𝙭𝙚, 𝙢𝙤𝙤𝙞 𝙚𝙣 𝙥𝙧𝙤𝙛𝙚𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣𝙚𝙚𝙡, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙤𝙤𝙠 𝙬𝙚𝙡 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙡𝙖𝙖𝙜𝙙𝙧𝙚𝙢𝙥𝙚𝙡𝙞𝙜. 𝙅𝙚 𝙫𝙤𝙚𝙡𝙩 𝙟𝙚 𝙬𝙚𝙡 𝙤𝙥 𝙟𝙚 𝙜𝙚𝙢𝙖𝙠'''

Charlotte heeft een heel bijzonder paard meegenomen naar Academy Bartels. Een Spaanse merrie genaamd Infanta die nu 4 jaar in Nederland is. Ze heeft een Appaloosa kleur die niet heel vaak voorkomt. Vanaf moment één stond haar merrie op haar gemak in één van de ruime boxen in de stallen van Acadamy Bartels.

Lucie Zwaan
Lucie Zwaan4-daagse Mischa
Lees verder
''𝘿𝙚 𝙩𝙞𝙥𝙨 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙧𝙞𝙟𝙙𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙚𝙚𝙙𝙨 𝙢𝙖𝙠𝙠𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠𝙚𝙧 𝙜𝙞𝙣𝙜''

De nog jonge Lucie nam afgelopen deel aan één van de trainingsarrangementen. Samen met haar 9-jarige New Forest pony verbleef ze voor de eerste keer op Academy Bartels. En als het aan Lucie ligt, is dit voor hen zeker niet de laatste keer. Lucie geeft aan veel geleerd te hebben en genoten van de groep en activiteiten.

Vorige
Volgende

get in touch

CONTACT FORMULIER