fbpx

Trainingscentrum

TRAININGSARRANGEMENTEN

Voor elke ruiter van B t/m Grand Prix met ambitie

Volg een trainingsarrangement van 34 of 5 dagen bij Academy Bartels en train bij een Olympische dressuurruiter of Grand Prix amazone. Je kunt bij ons trainingsarrangementen van Imke Schellekens-Bartels of Mischa Koot volgen. 

Lees hieronder alle informatie over de trainingsarrangementen

1

Volledig in alle rust,

met 100% focus werken

aan jouw doelen met je paard

Heb je net zoals wij een grote passie voor paarden? Vind je het leuk om jouw kennis bij te spijkeren en nieuwe inzichten te krijgen? Ben jij er klaar voor om jouw dressuurskills te verbeteren? Wil je altijd al graag samen met je paard op een mini-vakantie?

Herken jij jezelf in een of meerdere van bovenstaande punten?
Dan is een trainingsarrangement écht wat voor jou!

Volg een trainingsarrangement van 3, 4 of 5 dagen bij Academy Bartels en train bij een Olympisch dressuurruiter of Grand Prix amazone. Je kunt bij ons trainingsarrangementen met Imke Schellekens-Bartels of Mischa Koot volgen. 

Check onze kalender:

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

2

Volg een 3-, 4- of 5-daags trainingsarrangement bij Imke of Mischa

Wat is inbegrepen bij een trainingsarrangement?

3

Wie zijn wij?

Leer Imke en Mischa kennen

Imke Schellekens-Bartels | Eigenaresse, dressuuramazone en trainster

Imke is een zeer gedreven en ambitieuze Olympisch dressuuramazone. Als dochter van Tineke Bartels heeft ze de beste opleiding gehad die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen.

Imke behoort binnen de paardensport dan ook tot de absolute wereldtop, zowel als amazone, maar inmiddels ook als coach. Naast succesvol in het zadel is Imke namelijk ook op diverse, andere vlakken binnen de hippische sector actief. Ze is via KNHS afgestudeerd als ‘topcoach niveau 5’ en begeleidt dagelijks verschillende nationale en internationale ruiters en amazones bij hun carrière. 

Bij Imke kun je 3-, 4- of 5-daagse trainingsarrangementen volgen.

Imke

Mischa Koot | Dressuuramazone en trainster

Mischa reed op 12-jarige leeftijd haar eerste Europese kampioenschap bij de pony’s in 1990 in Italië. In totaal reed ze zeven EK’s met vier verschillende paarden en nam zeven zilveren medailles mee naar huis. Mischa behaalde het KNHS-diploma ‘coach 5’.

In 1999 maakte Mischa de overstap naar de Senioren en reed in 2000 haar eerste Grand Prix. Mischa leidde verschillende paarden op tot Lichte Tour-niveau en werd in 2010 met U2 reserve kampioen in de klasse ZZ-Zwaar. 

Bij Mischa kun je 3- of 4-daagse trainingsarrangementen volgen.

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

Ontwikkel jezelf en je paard

en kies het arrangement

wat aansluit bij jouw wensen

Bij elk arrangement zitten een of meerdere workshop(s) van gastdocent(en).

Je leest hieronder wat je kunt verwachten van elke workshop.

4

Ruitervoorkeuren

met suzanne heemskerk

De workshop ‘Ruitervoorkeuren’ wordt aangeboden door Suzanne Heemskerk en zij neemt je mee in motorische- en leervoorkeuren van ruiters. Samen met haar ga je jouw ruiterprofiel ontdekken en aan de hand daarvan kijken hoe jij en je paard mét dit profiel het beste kunnen communiceren met elkaar. Na de theorie, wordt ook direct de link met de praktijk gelegd.

Suzanne Heemskerk is afgestudeerd instructeur en heeft de internationale opleiding ActionTypes Approach afgerond (motorische- en leervoorkeuren van sporters). Dit gepaard aan haar expertise en jarenlange ervaring heeft dit geleid tot de ontwikelling van het programma Ruitervoorkeuren.

Ruiteranalyse

met saskia heijkants

Soms ervaar je dat je lichaam niet doet wat je wilt. Je vraagt bijvoorbeeld aan je benen om stil naast het paard te hangen, maar je instructeur zegt dat ze nog steeds verkrampt tegen de zijkant van het paard pompen’. Je ervaart de beweging van je benen als verzet van het lichaam. Je lichaam wordt kennelijk ook nog door iets anders bestuurd dan door jouw bewuste wil.

Naast je ‘bewuste’ is er namelijk ook nog je ‘onderbewuste’. Zolang het onderbewuste ego de baas is zul je falen. Fysiotherapeute Saskia Heijkants, of een van haar collega’s, helpen je om via Sit-I (voorheen Flexchair) en beugeldrukmeter bewuster te worden van je lichaam, zodat je veel gerichter kunt trainen en je jouw hulpen nog duidelijker op je paard kunt overbrengen.

Biomechanica

met Jarko Dun

De workshop ‘Biomechanica’ wordt aangeboden door Jarko Dun. Hij is paardenfysiotherapeut in hart en nieren en heeft al vele topruiters begeleid bij het fysiek fit houden van de paarden. Dit doet hij door het manueel behandelen van de paarden, maar ook door het actief begeleiden van de training van de ruiters. Jarko heeft al vele jaren aan kennis opgedaan over de anatomie van paarden en richt zich op het inzicht van weten waarom een paard beweegt, zoals hij beweegt.

HorseBeat

met ilse van der valk

De HorseBeat workshop wordt verzorgd door Ilse van der Valk. Zij voert hartslagmetingen uit bij paarden met als doel het beter en gerichter kunnen trainen van je paard. Aan de hand van hartslagmetingen zijn namelijk trainingsschema’s te maken op maat. Bij Academy Bartels verzorgt Ilse een workshop voor onze gasten waar eerst de theorie over inspanningsfysiologie bij paarden wordt uitgelegd en ze praktische tips geeft. Daarna volgt een demonstratie van een hartslagmeting met een combinatie in de baan of is het mogelijk om zelf deel te nemen met je paard.

trainingsarrangementen

Deze gasten gingen je voor:

Lauren Neville
Lauren Neville3-daagse Imke
Lees verder
We moeten leren om fouten te maken, niet alles hoeft meteen perfect te zijn

Lauren Neville kwam met haar paard George (Johnson x Chronos) richting Academy Bartels voor het driedaagse trainingsarrangement van Imke. Op de planning stond de voorbereiding op haar U25-debuut.

Marloes van der Vis
Marloes van der Vis4-daagse Imke
Lees verder
Elke keer weer vernieuwend en het voelt altijd als thuiskomen

Marloes van der Vis reisde samen met haar paard af naar Hooge Mierde. En nee, dit was zeker niet haar eerste bezoek, Marloes vierde namelijk haar jubileum bij Academy Bartels. Zij nam namelijk voor de 25ste keer deel aan een van de trainingsarrangementen en dit keer koos ze voor het 4-daagse trainingsarrangement van Imke.

Mariska Vroemen
Mariska Vroemen3-daagse Imke
Lees verder
Ik ga nooit meer op vakantie, dit wordt mijn vakantie

Al vier jaar komt Mariska bij Academy Bartels ‘op vakantie’, zo noemt ze het. Samen met haar paard Daan nam ze deel aan een 3-daags trainingsarrangement van Imke. Iedere zomer komt Mariska een dosis kennis en kunde opdoen waar ze zoals ze zelf zegt “een jaar verder op kan teren”. Vier jaar geleden begon Mariska met Daan bij de basis en intussen zijn ze Z2 startgerechtigd.

Faska van der Pijl
Faska van der Pijl4-daagse Imke
Lees verder
Cadeautje aan mezelf: investering in mijn rijopleiding.

De 47-jarige Faska uit Willemstad is níet al van kleins af aan te vinden tussen de paarden, maar des te bewuster is zij aan de slag gegaan met paardrijden. De in het dagelijkse leven fiscaliste doet graag nieuwe inzichten op, is leergierig en een weekje ‘leren van de besten’ kon dan ook niet uitblijven.

Dianne Sitters en Mirriam Hellemons
Dianne Sitters en Mirriam Hellemons4-daagse Mischa
Lees verder
Een vakantie voor paard en baas

Vriendinnen Dianne Sitters en Mirriam Hellemons waren op hun jaarlijkse paarden-uitje bij Academy Bartels. Al voor het derde jaar op een rij komen ze met hun paarden naar Landgoed Culitsrode voor het volgen van een van onze trainingsarrangementen.

Sara Erde
Sara Erde6-daagse Imke
Lees verder
Werken aan activiteit ter voorbereiding op de volgende stap

Toen de 15-jarige Sara Erde uit Lutjewinkel van een kennis hoorde dat zij op trainingsweek ging bij Academy Bartels, wilde ze zelf ook direct gaan! Het was nu de perfecte timing in haar wedstrijdplanning, dus gelukkig kon snel geregeld worden dat ze deel kon nemen en een paar dagen later arriveerde ze al op Landgoed Culitsrode.

Thessa van der Land
Thessa van der Land4-daagse Mischa
Lees verder
Het belang van je houding bij het recht richten van je paard

Half november was de 25-jarige Thessa van der Land één van de deelnemers van het 4-daagse trainingsarrangement van Mischa Koot. Voor de uit Twijzel (Fr.) afkomstige amazone was het een hele reis naar Hooge Mierde, maar ze vond het absoluut de moeite waard.

Mariska Toet
Mariska Toet4-daagse Mischa
Lees verder
Rust, ritme en regelmaat waren sleutelwoorden

Na lang twijfelen besloot de 51-jarige Mariska Toet vorig jaar zich in te schrijven voor één van de trainingsarrangementen op Academy Bartels. En met succes! Dit jaar twijfelde Mariska geen seconde en nam ze haar 8-jarige merrie mee voor een vierdaagse trainingsweek van Mischa. Een week waarin ze weer enorm veel geleerd heeft.

Lucie Zwaan
Lucie Zwaan4-daagse Mischa
Lees verder
De tips maakten dat het rijden steeds makkelijker ging

De nog maar 13-jarige Lucie nam afgelopen juli deel aan één van de trainingsarrangementen. Samen met haar 9-jarige New Forest pony verbleef ze voor de eerste keer op Academy Bartels. En als het aan Lucie ligt, is dit voor hen zeker niet de laatste keer. Lucie geeft aan veel geleerd te hebben en genoten van de groep en activiteiten.

Previous
Next

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

Trainingscentrum

TRAININGSARRANGEMENTEN

Voor elke ruiter van B t/m Grand Prix met ambitie

Volg een trainingsarrangement van 34 of 5 dagen bij Academy Bartels en train bij een Olympische dressuurruiter of Grand Prix amazone. Je kunt bij ons trainingsarrangementen van Imke Schellekens-Bartels of Mischa Koot volgen. 

Lees hieronder alle informatie over de trainingsarrangementen

Meer informatie?

In de digitale brochure lees je alles over de diverse te boeken arrangementen en de inhoud van elk arrangement. Ook vind je er de specifieke tarieven per trainingsarrangement en informatie over het extra bijboeken van een persoon en/of paard.

1

Volledig in alle rust,

met 100% focus werken

aan jouw doelen met je paard

Het hele jaar door hebben wij een gevulde agenda met diverse te volgen trainingsarrangementen.

Het is mogelijk om bij ons 3, 4 of 5 dagen te komen trainen. Je kunt een keuze maken uit de arrangementen van Imke of van Mischa.

Het volgen van een trainingsarrangement is mogelijk vanaf €815,-

Check onze kalender en maak je keuze:

2

Volg een 3-, 4- of 5-daags trainingsarrangement bij Imke of Mischa

Wat is inbegrepen bij een trainingsarrangement?

3

Wie zijn wij?

Leer Imke en Mischa kennen

Imke

Imke Schellekens-Bartels

Eigenaresse, dressuuramazone en trainster

Imke is een zeer gedreven en ambitieuze Olympisch dressuuramazone. Als dochter van Tineke Bartels heeft ze de beste opleiding gehad die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen.

Imke behoort binnen de paardensport dan ook tot de absolute wereldtop, zowel als amazone, maar inmiddels ook als coach. Naast succesvol in het zadel is Imke namelijk ook op diverse, andere vlakken binnen de hippische sector actief. Ze is via KNHS afgestudeerd als ‘topcoach niveau 5’ en begeleidt dagelijks verschillende nationale en internationale ruiters en amazones bij hun carrière. 

Bij Imke kun je 3-, 4- of 5-daagse trainingsarrangementen volgen.

Mischa Koot | Dressuuramazone en trainster

Mischa reed op 12-jarige leeftijd haar eerste Europese kampioenschap bij de pony’s in 1990 in Italië. In totaal reed ze zeven EK’s met vier verschillende paarden en nam zeven zilveren medailles mee naar huis. Mischa behaalde het KNHS-diploma ‘coach 5’.

In 1999 maakte Mischa de overstap naar de Senioren en reed in 2000 haar eerste Grand Prix. Mischa leidde verschillende paarden op tot Lichte Tour-niveau en werd in 2010 met U2 reserve kampioen in de klasse ZZ-Zwaar. 

Bij Mischa kun je 3- of 4-daagse trainingsarrangementen volgen.

4

Ontwikkel jezelf en je paard

en kies het arrangement

wat aansluit bij jouw wensen

Bij elk arrangement zitten een of meerdere workshop(s) van gastdocent(en).

Je leest hieronder wat je kunt verwachten van elke workshop.

Ruitervoorkeuren

met suzanne heemskerk

De workshop ‘Ruitervoorkeuren’ wordt aangeboden door Suzanne Heemskerk en zij neemt je mee in motorische- en leervoorkeuren van ruiters. Samen met haar ga je jouw ruiterprofiel ontdekken en aan de hand daarvan kijken hoe jij en je paard mét dit profiel het beste kunnen communiceren met elkaar. Na de theorie, wordt ook direct de link met de praktijk gelegd.

Suzanne Heemskerk is afgestudeerd instructeur en heeft de internationale opleiding ActionTypes Approach afgerond (motorische- en leervoorkeuren van sporters). Dit gepaard aan haar expertise en jarenlange ervaring heeft dit geleid tot de ontwikelling van het programma Ruitervoorkeuren.

Ruiteranalyse

met saskia heijkants

Soms ervaar je dat je lichaam niet doet wat je wilt. Je vraagt bijvoorbeeld aan je benen om stil naast het paard te hangen, maar je instructeur zegt dat ze nog steeds verkrampt tegen de zijkant van het paard pompen’. Je ervaart de beweging van je benen als verzet van het lichaam. Je lichaam wordt kennelijk ook nog door iets anders bestuurd dan door jouw bewuste wil.

Naast je ‘bewuste’ is er namelijk ook nog je ‘onderbewuste’. Zolang het onderbewuste ego de baas is zul je falen. Fysiotherapeute Saskia Heijkants, of een van haar collega’s, helpen je om via Sit-I (voorheen Flexchair) en beugeldrukmeter bewuster te worden van je lichaam, zodat je veel gerichter kunt trainen en je jouw hulpen nog duidelijker op je paard kunt overbrengen.

Biomechanica

met Jarko Dun

De workshop ‘Biomechanica’ wordt aangeboden door Jarko Dun. Hij is paardenfysiotherapeut in hart en nieren en heeft al vele topruiters begeleid bij het fysiek fit houden van de paarden. Dit doet hij door het manueel behandelen van de paarden, maar ook door het actief begeleiden van de training van de ruiters. Jarko heeft al vele jaren aan kennis opgedaan over de anatomie van paarden en richt zich op het inzicht van weten waarom een paard beweegt, zoals hij beweegt.

HorseBeat

met ilse van der valk

De HorseBeat workshop wordt verzorgd door Ilse van der Valk. Zij voert hartslagmetingen uit bij paarden met als doel het beter en gerichter kunnen trainen van je paard. Aan de hand van hartslagmetingen zijn namelijk trainingsschema’s te maken op maat. Bij Academy Bartels verzorgt Ilse een workshop voor onze gasten waar eerst de theorie over inspanningsfysiologie bij paarden wordt uitgelegd en ze praktische tips geeft. Daarna volgt een demonstratie van een hartslagmeting met een combinatie in de baan of is het mogelijk om zelf deel te nemen met je paard.

trainingsarrangementen

Deze gasten gingen je voor:

Lauren Neville
Lauren Neville3-daagse Imke
Lees verder
We moeten leren om fouten te maken, niet alles hoeft meteen perfect te zijn

Lauren Neville kwam met haar paard George (Johnson x Chronos) richting Academy Bartels voor het driedaagse trainingsarrangement van Imke. Op de planning stond de voorbereiding op haar U25-debuut.

Marloes van der Vis
Marloes van der Vis4-daagse Imke
Lees verder
Elke keer weer vernieuwend en het voelt altijd als thuiskomen

Marloes van der Vis reisde samen met haar paard af naar Hooge Mierde. En nee, dit was zeker niet haar eerste bezoek, Marloes vierde namelijk haar jubileum bij Academy Bartels. Zij nam namelijk voor de 25ste keer deel aan een van de trainingsarrangementen en dit keer koos ze voor het 4-daagse trainingsarrangement van Imke.

Mariska Vroemen
Mariska Vroemen3-daagse Imke
Lees verder
Ik ga nooit meer op vakantie, dit wordt mijn vakantie

Al vier jaar komt Mariska bij Academy Bartels ‘op vakantie’, zo noemt ze het. Samen met haar paard Daan nam ze deel aan een 3-daags trainingsarrangement van Imke. Iedere zomer komt Mariska een dosis kennis en kunde opdoen waar ze zoals ze zelf zegt “een jaar verder op kan teren”. Vier jaar geleden begon Mariska met Daan bij de basis en intussen zijn ze Z2 startgerechtigd.

Faska van der Pijl
Faska van der Pijl4-daagse Imke
Lees verder
Cadeautje aan mezelf: investering in mijn rijopleiding.

De 47-jarige Faska uit Willemstad is níet al van kleins af aan te vinden tussen de paarden, maar des te bewuster is zij aan de slag gegaan met paardrijden. De in het dagelijkse leven fiscaliste doet graag nieuwe inzichten op, is leergierig en een weekje ‘leren van de besten’ kon dan ook niet uitblijven.

Dianne Sitters en Mirriam Hellemons
Dianne Sitters en Mirriam Hellemons4-daagse Mischa
Lees verder
Een vakantie voor paard en baas

Vriendinnen Dianne Sitters en Mirriam Hellemons waren op hun jaarlijkse paarden-uitje bij Academy Bartels. Al voor het derde jaar op een rij komen ze met hun paarden naar Landgoed Culitsrode voor het volgen van een van onze trainingsarrangementen.

Sara Erde
Sara Erde6-daagse Imke
Lees verder
Werken aan activiteit ter voorbereiding op de volgende stap

Toen de 15-jarige Sara Erde uit Lutjewinkel van een kennis hoorde dat zij op trainingsweek ging bij Academy Bartels, wilde ze zelf ook direct gaan! Het was nu de perfecte timing in haar wedstrijdplanning, dus gelukkig kon snel geregeld worden dat ze deel kon nemen en een paar dagen later arriveerde ze al op Landgoed Culitsrode.

Thessa van der Land
Thessa van der Land4-daagse Mischa
Lees verder
Het belang van je houding bij het recht richten van je paard

Half november was de 25-jarige Thessa van der Land één van de deelnemers van het 4-daagse trainingsarrangement van Mischa Koot. Voor de uit Twijzel (Fr.) afkomstige amazone was het een hele reis naar Hooge Mierde, maar ze vond het absoluut de moeite waard.

Mariska Toet
Mariska Toet4-daagse Mischa
Lees verder
Rust, ritme en regelmaat waren sleutelwoorden

Na lang twijfelen besloot de 51-jarige Mariska Toet vorig jaar zich in te schrijven voor één van de trainingsarrangementen op Academy Bartels. En met succes! Dit jaar twijfelde Mariska geen seconde en nam ze haar 8-jarige merrie mee voor een vierdaagse trainingsweek van Mischa. Een week waarin ze weer enorm veel geleerd heeft.

Lucie Zwaan
Lucie Zwaan4-daagse Mischa
Lees verder
De tips maakten dat het rijden steeds makkelijker ging

De nog maar 13-jarige Lucie nam afgelopen juli deel aan één van de trainingsarrangementen. Samen met haar 9-jarige New Forest pony verbleef ze voor de eerste keer op Academy Bartels. En als het aan Lucie ligt, is dit voor hen zeker niet de laatste keer. Lucie geeft aan veel geleerd te hebben en genoten van de groep en activiteiten.

Previous
Next

get in touch

CONTACT FORMULIER