flag en

Voor het eerst op een pony tijdens trainingsarrangement Paard

We mochten deze week een bijzondere gaste verwelkomen op trainingsarrangement. De bijna 12-jarige Briana Wanrooij reisde van Albufeira, Portugal, af om een zesdaagse trainingsarrangement te volgen bij Imke. Een Nederlandse kennis had Academy Bartels aangeraden, omdat de trainingsarrangmenten voor iedereen zijn en iedereen naar eigen niveau geholpen wordt.

Samen met haar ouders bezit Briana ongeveer 10 paarden, waarvan meerdere jonge paarden. De meeste paarden zijn lusitano’s of andalusiërs maar ze hebben ook een 3-jarige KWPN’er (Sandro Hit x Totilas) waar ze veel hoop op hebben. Zelf rijdt Briana twee paarden. Het ene paard zou ze graag in de regionale wedstrijden starten, maar die is op dit moment geblesseerd. Met het andere paard, een Lusitano, start ze binnenkort nationale wedstrijden in Lissabon. Daar is ze een van de jongste in haar leeftijdscategorie maar dat vindt ze niet erg, ze is klaar om zich te gaan bewijzen.

Het transport van Portugal en de daaropvolgende trainingen zouden te zwaar  zijn voor haar eigen paard, daarom kreeg ze een lease pony ter beschikking. Dit was toch even aanpassen, in Portugal rijdt namelijk niemand op pony’s, zelfs de jonge kinderen rijden al ‘paard’.

Van de lease pony heeft ze al veel geleerd, haar eigen paarden zijn heel licht in de mond en lopen automatisch nageeflijk. Deze week heeft ze dus via Imke geleerd via welke hulpen ze de pony moet laten nageven.

Wanneer de vraag komt hoe ze Imke als trainer heeft ervaren, lacht ze meteen: “Love it! She is strict but also gives compliments!”. Briana vond het erg motiverend dat Imke ze altijd een positief gevoel gaf. Daarnaast benadrukt ze dat Imke haar heeft leren ‘voelen’, door naast haar te komen staan en te laten zien wat ze bedoelde. Bij de flexchair leerde ze dat ze haar benen moet loslaten en ontspannen, hier hebben ze samen ook goed aan gewerkt.

Briana wil graag in de toekomst terugkomen met haar eigen paard om zo alles op dat paard te kunnen toepassen. “Maar het liefst wil ik een rondje over de renbaan galopperen, dat lijkt me zo gaaf!”