flag en

“Vanaf de eerste training uit je comfortzone” – trainingsarrangement Paard

In mei 2019 volgde Janneke Spreeuwenberg met haar paard een trainingsarrangement bij Mischa. Dit beviel haar zo goed, dat ze na de trainingsweek meerdere clinics bij Mischa reed. Afgelopen week was ze terug op Landgoed Culitsrode, waar ze een 4-daagse trainingsarrangement bij Imke volgde. Janneke: “Dit keer wilde ik next level!”

Liefde op het eerste gezicht
Drie jaar geleden kocht Janneke haar paard Fürst Rubin (Fürst Picollo x Lord Loxely). “Het was liefde op het eerste gezicht. Ik reed met mijn vorige paard L-niveau en zocht een paard wat meer in zich had dan dat. Fürst Rubin was het eerste paard waar ik naar ging kijken en ik was direct weg van hem.” Gemakkelijk was de weg niet voor de combinatie. “Fürst Rubin heeft ongelooflijk veel power. Al snel had ik door dat het in goede banen leiden van deze kracht niet altijd gemakkelijk is. Dit was ook een van de redenen dat ik vorig jaar koos voor een trainingsarrangement bij Mischa.”

Flexchair en sportgerichte fitness opende ogen
Naast de lessen van Mischa, werd ik vorig keer vooral positief verrast door de flexchair en sportgerichte fitness trainingen. “Ik had direct het gevoel dat het bewust worden van je eigen lichaam een grote bijdrage kan leveren aan je vooruitgang als ruiter.

Thuis heb ik de sporttrainingen dan ook doorgezet met een personal coach.” Lachend voegt ze daar aan toe: “Stiekem ben ik dan ook benieuwd of ik verschil ga merken tijdens de sportlessen deze week. Hopelijk heb ik niet voor niets zo hard getraind.”

Overstap naar de Z1
De vele trainingen van afgelopen jaren zijn niet voor niets geweest, want binnenkort maken Janneke en Fürst Rubin hun debuut in de Z1. “Dit debuut is een van de redenen dat ik weer een trainingsarrangement hebt geboekt.” De grote vos ruin kent de oefeningen van het Z1 al goed, maar wordt soms nog te sterk. Het controleren van deze power is het grootste aandachtspunt. Janneke: “Imke haalde me vanaf de eerste training al uit mijn comfortzone. Daarbij heb ik nu al hele fijne, praktische tips ontvangen om bijvoorbeeld de oprichting te verbeteren. Daar kan ik thuis weer mee verder.”

Leuke, no-nonsens sfeer
Net als in mei, bevalt het verblijf Janneke heel goed. “Het is wederom een leuke groep. Daarnaast vind ik de sfeer op het landgoed fantastisch. Je wordt gastvrij ontvangen, er heerst een open sfeer en de no-nonsens mentaliteit vind ik erg fijn.”