Trainingsweekend ter voorbereiding op EK Strzegom Paard

Van 13 tot en met 18 augustus wordt in het Poolse Strzegom het EK voor pony’s verreden. Ter voorbereiding vond er een trainingsweekend plaats voor de ponycombinaties dressuur en eventing met begeleiding van bondscoaches Imke Schellekens-Bartels en Mans Buurman.

Op zaterdag hebben de dressuur ruiters proefgericht getraind onder leiding van Imke en Olympisch jurylid Francis Verbeek. Ook de eventing ruiters trainde die dag dressuurmatig bij Imke. Op zondag heeft het dressuurteam de laatste puntjes op de i gezet. De eventing combinaties sprongen onder begeleiding van Mans een parcours.

Met behulp van Sanne Beijerman heeft het team een mentale training gevolgd. Ook is daar samen met Imke het gezamenlijke doel besproken: de meest optimale prestatie van het seizoen neerzetten.

Als afsluiting was er een barbecue voor alle ponyruiters: dressuur, eventing en springcombinaties. Alle vijftien ruiters zullen komend weekend naar Polen reizen voor het EK in Strzegom, Polen. De dresuurruiters vertrekken komende zaterdag. Op dinsdag vindt de vetcheck plaats, daarna zullen ze op woensdag hun eerste proef rijden: de team competitie. “Ik zie erg uit naar volgende week, want we zijn er klaar voor. Ik heb vertrouwen in de meiden, want ze zijn allemaal in top vorm. Ik heb er zin in!” aldus Imke.