flag en

Terugblik evenementen van 2019 Paard

Het eerste evenement van 2019 was de zeer succesvolle editie van EDS veiling in Hooge Mierde. Deze vijfde editie vond plaats op 30 maart 2019. Met een opbrengst van bijna 2.4 miljoen euro en een gemiddelde van ruim 55.000 per paard was deze editie zeer geslaagd. Tijdens de veiling werden er doormiddel van het veilen van mooie items de goede doelen ParaPaard en Liliane Fonds financieel ondersteund.

Dit voorjaar had Academy Events het genoegen het Animal Event en ook de KNHS de Bixiedag te organiseren. Tijdens Animal Event stond de Beekse Bergen drie dagen lang in het teken van dierenshows, workshops en leerzame demonstraties. Op de foodcourts zorgde het straattheater voor veel gezelligheid. In totaal genoten 31.000 dierenfans van een afwisselend programma met de meest uiteenlopende diersoorten. Dit jaar mochten we zelfs politiehond Bumper ontvangen op Animal Event. Samen met zijn begeleider Stephan verzorgde hij een indrukwekkende demo in de Prins Sport Piste en konden fans met hem op de foto tijdens een Meet & Greet. Ook vond opnieuw de verkiezing van de mooiste hond plaats. Twaalf provinciewinnaars werden door een vierkoppige jury beoordeeld in de Farm Food Hondenpiste. Winnaar is de Sint Bernard Balou van Margreet Oude Avenhuis uit de provincie Overijssel. Tijdens de KNHS Bixiedag kwamen kinderen uit het hele land en zelfs uit België, met hun pony naar het Nationaal Hippisch Centrum voor een hele leuke en leerzame dag met hun pony. Er werden niet alleen rubrieken in springen, dressuur en mennen gehouden, maar er waren ook talloze trainingen en spelletjes om aan mee te doen met de pony’s. Ook voor de kinderen zonder eigen pony was er van alles te beleven.

In de zomer periode was het team druk met de organisatie van een congres, veulenveiling en de Hippiade. De ‘EDS – Prinsenstad Veulenveiling’ werd een zeer geslaagde eerste editie van deze veiling. De 83 veulens leverden een gemiddelde prijs van zo’n 7.400 euro op. Veilingtopper Our Totilas M was zijn nieuwe eigenaar in Dubai 42.000 euro waard. Okidoki (v.Kitt SB) was met 16.000 euro het duurste Springveulen.

De opdracht van Stichting WK Jonge dressuurpaarden voor de organisatie het congres Groene PK werd een zeer geslaagd evenement. Diverse duurzaamheid thema stonden op het programma zoals een collectieve actie voor hippische zonnepanelen. Vanuit NOC*NSF werd een inkijkje gegeven in de duurzame initiatieven die andere sporten inmiddels genomen hebben. Ook het onderwerp ‘paardenmest, van kosten naar kansen’ alsook aandacht voor de positie van het paard in het landschap en duurzaam weide beheer werden aan de deelnemers gepresenteerd. In augustus en september organiseerde Academy Bartels en V2 facility voor de KNHS de Hippiade kampioenschappen. Door het doorvoeren van enkele vernieuwingen op facilitair gebied alsook programmering, werd deze editie door de deelnemers en bezoekers zeer gewaardeerd.

Het grootse publieksevenement van Academy Events, de achttiende editie van Horse Event, vond half september plaats. Sportliefhebbers, recreatieruiters, ondernemers en jonge paardenliefhebbers kwamen vanuit alle windstreken naar het educatieve paardenevenement. Eén van de hoogtepunten van Horse Event was de show-première van George, het nieuwe droompaard van Britt Dekker. Daarnaast stonden er een paar grote internationale namen op het programma namelijk Vincent Liberator, Warwick Schiller, Imke Schellekens Bartels, Tim Lips, Bianca Schoenmakers, Rodrigo Laserna, Daniel Bachmann Andersen, Maria Caetano en Marcelle de Kam. De Hippische Ondernemer Dag op vrijdag werd bezocht door ruim vijfhonderd hippische ondernemers. Op zaterdag was de zitcompetitie terug van weg geweest en op zondag stond het instructeurscongres op het programma.

Het vijfde evenement was de Demo Test dag op het terrein van Academy Bartels. Adverteerders van De Hippische Ondernemer, het vakblad voor de paardenbranche, toonden in de praktijk aan een vijftigtal abonnees hoe diverse machines de efficiency op hun paardenbedrijf kunnen bevorderen. De demonstraties en tests werden afgewisseld met informatieve lezingen door Joep Bartels, Feije Smies (ZLTO) en Oscar van Straaten (Agradi).

Het laatste evenement was de Dutch Pet Conference & Awards. De Dutch Pet Conference & Awards, is een inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche. Het was een zeer geslaagde en druk bezochte derde editie, die begon met een inhoudelijk dagprogramma op diverse congreslocaties in de Efteling. Tijdens het avondprogramma in het Efteling Theater werden er acht awards uitgereikt aan bedrijven en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huisdierenbranche. De zilveren speld, een oeuvre award, werd toegekend aan ‘hondengoeroe’ Martin Gaus.