flag en

Sarah Bamberger verovert 3e plaats bij internationaal debuut met Quadroneur Paard

Sinds begin dit jaar staat de Israëlische amazone Sarah Bamberger met haar paarden op Academy Bartels en traint ze bij Imke. Na een periode van veel trainen en weinig wedstrijden, mede door COVID-19, kwam de 22-jarige amazone afgelopen weekend voor het eerst aan de start op een internationale wedstrijd met haar nieuwste troef Quadroneur.

Derde plaats werd veroverd
Op de mooie locatie in Grote Breugel kwam de combinatie aan de start in de Lichte Tour. Er werden twee hele fijne proeven neergezet en één wat mindere proef. Dat zette de combinatie echter volledig recht door als afsluiting een hele mooie kür op muziek te rijden. Hiermee scoorde het duo 71% scoorde en eindigde op de derde plaats. Zowel trainer Imke als Sarah waren ontzettend blij met dit resultaat.

Meerdere paarden ter beschikking
In 2018 verhuisde Sarah naar Europa om een carrière in de dressuur na te streven. In eerste instantie kreeg ze de beschikking over Theodoor (Metall x Purioso), het internationale Grand Prix-paard van Kim Schmid. In 2020 kocht ze Badari (Gribaldi x Damocles) van Danielle Heijkoop en begin dit jaar vond ze via Imke en Joep Schellekens haar nieuwste troef: de 14-jarige, Grand Prix geklasseerde Quadroneur (Quaterback x Sandro Hit).  De internationale wedstrijd in Grote Breugel was dan ook niet alleen het internationale debuut van deze combinatie, maar tevens ook de eerste wedstrijd waar het duo samen aan de start verscheen.