flag en

Pauline Leffelaar en Jackpot uitgeroepen tot weekendwinnaar in Tolbert Paard

Afgelopen weekend kwam Pauline Leffelaar met Jackpot (v. Dream Boy) twee dagen aan de start in Tolbert. De leerling van Imke had als doel om er een leerzaam weekend van te maken, de proeven zo netjes mogelijk af te werken en vooral te genieten. En dat is gelukt! Op zaterdag eindigde het duo op 4e en 1e plaats en ook  op zondag wonnen ze de 2e en de 1e prijs. Samen zorgde dit ervoor dat de combinatie uitgeroepen werd tot de weekendwinnaar van het Z2.

Goed hervatten na een miscommunicatie

Op zaterdag begon het duo de eerste proef met wat miscommunicaties. Pauline: “Door deze miscommunicaties behaalden we voor de eerste onderdelen een 3 en een 1. Gelukkig konden we ons daarna goed herpakken en eindigden we alsnog op de 4e plaats met 64,56%. De tweede proef ging beter en hadden we geen grote miscommunicaties meer. We wonnen deze proef met 69,12%.”

Tweede dag een schepje er bovenop

De tweede dag deed de combinatie er nog een schepje bovenop. Pauline: “Op zondag reden we twee fijne, foutloze proeven, precies wat het doel was. Deze proeven resulteerde in een 1e en 2e plaats met twee keer een score van ruim 70%. Deze uitslag maakte ook nog dat we uitgeroepen werden tot de weekendwinnaar van het Z2. Een super leuke titel voor een zeer geslaagd weekend!”

Sympathieke uitstraling

Met zijn zeven jaar is Jackpot nog relatief jong, maar toch liep hij dit weekend rond als een ervaren dier. Pauline: “Jackpot is een heel fijn wedstrijdpaard. Hij heeft een sympathieke uitstraling en zodra we de ring in rijden is hij heel gefocust op mij en doet hij enorm zijn best. Met name in het galopgedeelte blinkt hij uit. Daar scoorden we dit weekend veel 8en en zelfs een keer een 10 (!) voor de uitgestrekte galop. Ons plan is om nu rustige verder te trainen voor het ZZ-licht.”