flag en

“Mijn doel is goed meedraaien in de top van de senioren” Paard

Janneke Boonzaaijer, Olympisch eventing ruiter, volgde afgelopen week een trainingsarrangement op Academy Bartels. Janneke nam meermaals deel aan NK’s en EK’s eventing en vorig jaar de Olympische Spelen in Tokio. Lessen bij Imke en Tineke is haar al bekend, maar een trainingsweek was nieuw. Met twee paarden volgde ze de trainingsweek om zo haar dressuur een boost te geven.

Waarom een trainingsarrangement?
Via de dressuur trainingen van TeamNL kwam Janneke in aanraking met Tineke en Imke. Vorig jaar, tijdens haar deelname in Tokio, heeft Tineke haar begeleid gedurende de quarantaine periode. Gezien Tineke niet mee kon naar Tokio, maar Imke daar wel aanwezig was, trainde Janneke in Tokio met Imke. De trainingen vond Janneke heel fijn en leerzaam. Ze vertelt: “Dressuur ging in Tokio heel goed, dus dat wilde ik graag voorzetten”. En zo schreef Janneke zich in voor de trainingsweek op Academy Bartels.

“Ik wil met elk paard voorin meedoen wat betreft dressuur”
Tijdens de trainingsweek wilde Janneke het basiswerk uitbouwen. Ze vervolgt “Ik wil de losgelatenheid en gedragenheid van mijn paarden verbeteren”. Ook vertelt Janneke wat haar doelen zijn, ze gaat verder “Mijn doel is om goed mee te draaien in de top van de senioren en daarvoor moet ik dus goed dressuur kunnen rijden”. Janneke zegt dat ze met elk paard voorin mee wil doen wat betreft de dressuur. Ze legt uit dat als ze tijdens een eventing wedstrijd op dressuur gebied niet goed scoort dat de kans op winnen dan niet groot is.

“Ik vond de training met Mischa verbazingwekkend leuk”
Donderdag stond er een presentatie over ruitervoorkeuren op het programma gevolgd door een les van Micha. Janneke vertelt “Ik vond de presentatie heel erg leuk. Het was heel interessant om erachter te komen wat je voorkeuren zijn.”. Janneke geeft aan zeker vooruit te kunnen met de presentatie over ruitervoorkeuren. De les van Micha vond Janneke verbazingwekkend leuk, ze zegt: “Ik kende Micha helemaal niet, maar de les ging eigenlijk super fijn”. Janneke vertelt een hoop leuke dingen te hebben meegepakt die niet alleen voor haar paarden waardevol zijn, maar die ze ook in haar eigen lesgeven weer kan gebruiken.

“Het hele bedrijf is heel open”
Janneke geeft aan dat niet alleen Imke en Tineke, maar iedereen binnen het bedrijf Academy Bartels heel open is. Ze gaat verder “Je kunt hier overal naar binnen lopen en vragen: ‘Wat zijn jullie aan het doen’?”. Ze geeft aan dit een hele mooie eigenschap te vinden. Daarnaast is het met de andere trainingsweek gasten heel leuk. Ze benoemt de diversiteit van deelnemers als iets positiefs, een U25-ruiter, die echt dressuur gericht is, maar ook hele fanatieke amateur ruiters die graag beter willen worden, “het is een hele leuke mix” vertelt Janneke.