flag en

Maak kennis met Honoreé Paard

Op Academy Bartels staan veel talentvolle paarden die dagelijks door onze ruiters worden getraind. Ze krijgen de beste verzorging en kunnen zich volledig ontwikkelen in de weide, op stal en onder het zadel. Enige tijd geleden stelden we Handretti en Knock Out al voor, dit keer laten we jullie graag kennis maken met Honoreé.

Korte voorstelling
Naam: Honoreé VCG
Leeftijd: 8 jaar (2012)
Geslacht: Ruin
Afstamming: Jazz x Krack C
Niveau: Lichte Tour
Huidige ruiter: Imke Schellekens-Bartels en Tineke Bartels

Imke: “Honoreé is eigenlijk het paard van mijn moeder. Zij heeft hem, samen met VCG Horses, gefokt en hem ook grotendeels opgeleid. Onze stalruiter Lars heeft hem uitgebracht tot M-niveau en natuurlijk heb ik hem tussendoor ook wel gereden.”

“Hij lijkt op stal misschien een sulletje en is hij heel sociaal, maar in het werk heeft hij ongelooflijk veel power. Honoreé heeft een pittig karakter en is werkwillig, maar geeft het ook wel aan als hij een keer niet zoveel zin heeft om te werken. Hij springt heel eenvoudig zijn changementen en doet ook al wat wissels om de pas. Omdat hij van onszelf is, ligt er ook geen commerciële druk op en kunnen we er alle tijd voor nemen”, vervolgt Imke.

Begin september startte Imke de Jazz-zoon succesvol in de Lichte Tour. “Honoreé heeft een hele mooie houding. Ik denk dat dat door de hele proef heen een heel sterk punt is van hem. Ook is hij super mooi recht, dat zie je bijvoorbeeld terug in de series. Er is niets dat hij niet kan, dat is wel heel prettig. En een mooi compliment voor mijn moeder.”