flag en

Maak kennis met Hey You Paard

Op Academy Bartels staan veel talentvolle paarden die dagelijks door onze ruiters worden getraind. Ze krijgen de beste verzorging en kunnen zich volledig ontwikkelen in de weide, op stal en onder het zadel. Eerder stelden we HandrettiKnock Out en Honoreé al voor, dit keer laten we jullie graag kennis maken met Hey You.

Korte voorstelling
Naam: Hey You
Leeftijd: 8 jaar (2012)
Geslacht: Ruin
Afstamming: Romanov x Democraat
Niveau: Lichte Tour
Huidige ruiter: Imke Schellekens-Bartels
Eigenaren: Academy Bartels, fam. Van Esterik (fokker) en Joop van Uytert.

De knappe Hey You staat sinds 2017 in training bij Academy Bartels. Imke is vanaf het begin gek op de ruin: “Hij heeft een geweldig positieve instelling en werkwilligheid. Het is een sensibel paard die tijd nodig heeft, maar hij ontwikkelt zich goed en heeft veel aanleg voor het ‘verzamelende’ werk.”

Hey You heeft veel souplesse, maar mist soms nog kracht. Hij heeft veel aanleg voor piaffe en passage en daar maak ik in mijn training in zoverre gebruik van, dat hij door middel van deze oefeningen steeds meer kracht krijgt. Het heeft even geduurd voordat hij de changementen goed beheerste, maar inmiddels worden deze misschien wel één van zijn hoogtepunten.”

“Ik train hem nu meer proefgericht, waarbij ik werk aan een stabiele verbinding in alle oefeningen. Ik wil hem binnenkort starten in de Lichte Tour. Hij is bijna klaar om de wedstrijdring in te gaan.”