flag en

‘Luier’ leren rijden in Trainingsarrangement Paard

Voor het 4-daagse trainingsarrangement van Imke reisde Kitty Lafaber vorige week vanuit Alphen aan de Rijn met haar twee paarden af naar Hooge Mierde. Kitty was voor het eerst te gast op Academy Bartels. “Ik volg Imke al een hele tijd op social media, maar vond de kwaliteit van mijn paard Jackpot eerder nog niet voldoende om mee te doen. Nu is hij meer bevestigd en werkbaarder en kunnen we goed sleutelen aan de verfijning”, start de amazone haar verhaal.

Luier leren rijden
Jackpot is een 6-jarige afstammeling van Fairytail (x Haarlem) en de combinatie komt uit in de klasse M1. “Jackpot leunt nog graag op mij, ik moet hem te veel onderhouden. We hebben ons in deze week vooral gefocust op het ‘luier’ rijden. Meer op zijn eigen benen, bergopwaarts, zonder te veel hulp van mijn kant. Dat ging heel fijn! We komen nu sneller op het ‘rust’ punt. We zijn een echt team, dat heb ik hier goed gemerkt.”

Kitty’s tweede paard, Luxus, is een 11-jarige Rubinstein nakomeling. “Ik ben met hem een beetje zoekende wat de beste stap is. Ik train hem alleen licht, maar zoek daarin wel de grens op, zodat we thuis weer verder kunnen trainen.

 

 

Rekken en strekken
De Flexchair sessie met Saskia Heijkants heeft een enorme bewustwording opgeleverd bij Kitty. “Het was echt een eyeopener en heeft me erg geholpen in de lessen die daarna volgden. Een goede aanvulling op het arrangement, net zoals de fysieke bewustwording met Bouke van Spreeuwel. Ik had verwacht dat het minder goed gesteld was met mijn balans, maar met de oefeningen op de balansbal viel me dat gelukkig erg mee. We hebben ook rek en strek oefeningen gedaan en ik ben daardoor voelbaar losser geworden tussen mijn schouders en ook in m’n liezen. Gek dat je je paard wel opwarmt, maar jezelf eigenlijk overslaat. Dat ga ik vanaf nu wel doen.”

Alles is bespreekbaar
“Het is een fantastische accommodatie en ook de medewerkers zijn erg prettig. Alles is bespreekbaar en dat maakt dat je je snel op je gemak voelt. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en veel geleerd!” besluit Kitty.