flag en

Lars geslaagd voor opleiding Instructeur Wedstrijdsport Paard

Academy Bartels is trots! Afgelopen week is Lars op ’t Hoog geslaagd voor de opleiding Instructeur Wedstrijdsport Dressuur met een 9 voor eigen rijden. Lars is sinds enkele jaren stalruiter bij Academy Bartels en heeft met zijn ouders een stal genaamd “t Witte Paardje”. Met het diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur heeft Lars een goede basis om combinaties tot en met ZZ-licht niveau te trainen en coachen.

Instructeur Wedstrijdsport Dressuur

De opleiding tot Instructeur Wedstrijdsport Dressuur wordt gegeven door de KNHS. Bij deze opleiding leren instructeurs meer over rijtechniek, didactiek en het wedstrijdreglement. Ook onderwerpen als een persoonlijk ontwikkelingsplan schrijven, het integreren van ruiterfitheid in het lesgeven, de biomechanica van een paard, sportpsychologie en het management rondom het paard komen aanbod.

Iedere instructeur in opleiding wordt uiteindelijk getest op kennis, het geven van trainingen aan minstens twee Z combinaties, het coachen van minstens twee Z combinaties en het trainen van paarden. Het testen gaat middels een digitale toets, praktijkexamens en portfolio materiaal.

Bij het examen ‘Trainen van paarden’ moet je als ruiter laten zien dat je twee paarden op ZZ-licht niveau kan rijden en leg je een vrije proef op ZZ-licht niveau af. Lars behaalde bij dit onderdeel een zeer knappe en terechte 9 op zijn eindexamen. Gefeliciteerd Lars!