flag en

KNHS lanceert in samenwerking met toptrainers Horseriding.Academy Paard

Vandaag, donderdag 11 juni, presenteren toptrainers uit de paardensport samen met de KNHS het nieuwe masterclassplatform Horseriding.Academy. Op dit platform geven diverse toptrainers van Nederland een eigentijdse, hoogwaardige en unieke online masterclass. Horseriding.Academy is een samenwerking tussen diverse trainers en wordt gefaciliteerd door de KNHS.

Alex van Silfhout, bondscoach van het Nederlandse dressuurteam, mag als eerste zijn online masterclass presenteren: ‘In mijn masterclass geef ik tips hoe je als ruiter of amazone nog beter wordt. Kijk goed naar jezelf en stop met kijken naar anderen. Er zijn verschillende manieren om ergens te komen. Wees niet bang om fouten te maken, daar leer je heel veel van. Ook ik heb fouten gemaakt, maar die hebben me wel gebracht tot waar ik nu ben.’

Een paar weken later volgt een masterclass van Rob Ehrens, een van de succesvolste springbondscoaches ter wereld. Hierna volgen masterclasses van Olympisch amazone en bondscoach pony’s en children, Imke Schellekens-Bartels, en Marion Schreuder, hoofddocent van de KNHS Academy.

Marion Schreuder vertelt: “Paardrijden en paarden trainen is als geen andere sport vooral vakmanschap. Wil je dit goed en verantwoord doen, dan heb je kennis nodig zodat je op een juiste manier steeds meer ervaren en bedreven wordt. Met de online masterclasses die op dit platform worden aangeboden, delen we hoogwaardige en essentiële kennis en inspiratie van toptrainers die ruiters kunnen gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen, want als ruiter ben je nooit uitgeleerd.”

De KNHS en toptrainers werken al maanden samen aan dit educatieve platform waarop naast kwalitatief hoogstaande masterclasses een unieke kijk in de keuken wordt gegeven van de masters.

Waarom dit platform?
Maarten van der Heijden, technisch directeur KNHS, legt uit waarom de toptrainers in samenwerking met de KNHS dit platform hebben ontwikkeld: ‘In 2019 hebben we met een aantal toptrainers gesproken over de ontwikkeling van een masterclassplatform. Uit onderzoek blijkt dat onze leden veel behoefte hebben aan goede kennis en educatie op het gebied van rijtechniek en paardenwelzijn. Om de kennis van toptrainers voor een groot publiek toegankelijk te maken is er eind vorig jaar gestart met het opnemen van de masterclasses. Leren van de grootmeesters uit de paardensport, dat is het doel van Horseriding.Academy.’ Rob Ehrens, vult aan: ‘Het is belangrijk dat we laten zien hoe wij in alle rust en beleid met onze paarden omgaan en ze opleiden en trainen. Via Horseriding.Academy kunnen we een groot publiek bereiken, dit platform hadden we eigenlijk al veel eerder moeten hebben.’

Masterclass met Imke
De opnames voor de masterclass van Imke zijn inmiddels afgerond en het team is druk bezig met de montage. De masterclass komt later dit jaar online.

KNHS-Ledenvoordeel
KNHS-startpashouders profiteren van € 55,- voordeel en betalen € 95,- in plaats van € 150,- voor een masterclass. Alle startpashouders krijgen hierover een mail met een kortingscode. Nieuwsgierig? Kijk snel op www.horseriding.academy.