flag en

Kazuki verbreekt persoonlijke records met Barolo in Aachen Paard

Afgelopen weekend mocht Kazuku Sado met Barolo (v. Breitling W) deelnemen aan de CDIO5* Grand Prix en Kür op Muziek bij CHIO Aachen. Met twee goede proeven, verbrak hij tweemaal zijn persoonlijke records met Barolo. Imke: “We kunnen er eigenlijk heel kort over zijn, het ging gewoon harstikke goed. Wij zijn tevreden.”

Persoonlijke records verbroken

Op vrijdag kwam Kazuki aan de start in de CDIO5* Grand Prix. Hij reed een hele goede proef, die beloond werd met 70,870%, wat direct een persoonlijke record is met Barolo. Imke: “Het was echt een fijne, vloeiende proef. Je kunt zien dat Kazuki en Barolo afgelopen periode grote stappen hebben gemaakt.”.

De zondag stond in het teken van de Kür op Muziek. Ook hier werd een goede proef neergezet, al zaten er hier en daar wat meer slordigheidjes in.

“Met de score van 74,885% zijn we natuurlijk super blij. Wederom is dit een persoonlijk record van deze combinatie. Toch kon deze proef nog wat vloeiender.” aldus Imke.

Vriendelijke manier van rijden

Imke: “Elk jaar voelt het weer als een eer om te mogen starten tijdens CHIO Aachen. Ook Kazuki ervaarde dit zo. Daarnaast was dit voor hem de kans om een revanche op zichzelf te nemen na de mindere resultaten in Tokyo. En dat is gelukt! Ik vind het daarnaast heel mooi om te zien dat Kazuki geroemd wordt om zijn paardvriendelijke manier van rijden. Hij stelt zijn paarden met veel ontspanning en weinig druk voor, en krijgt daar veel complimenten over. Daar ben ik wel trots op!”