flag en

Je maakt het zelf vaak veel moeilijker dan het in werkelijkheid is, simpel is het sleutelwoord Paard

Mickey de Winter is pas 23 jaar oud en komt uit Uithoorn. Ze nam haar 11-jarige andalusiër Nino mee naar het trainingsweek van afgelopen week. Deze andalusiër heeft ze gekocht als veulen en zelf opgeleid tot het niveau dat ze nu rijdt, namelijk Z1. Mickey reisde samen met haar instructrice Eva afgelopen week af naar Hooge Mierde. Eva en Mickey kennen elkaar al erg lang, al vanaf dat Mickey 6 jaar oud is begeleid Eva haar al.

Iedereen komt met een ander doel
Mickey vertelt: “Aan het begin van de trainingsweek wordt er gevraagd of iedereen wil delen wat zijn of haar doelen zijn, en dat is erg interessant. Het is leuk om te horen waar iedereen vandaan komt, wat hun achtergrond is en wat ze willen leren”. Ook Mickey had een aantal punten waar ze aan wilde werken tijdens de trainingsweek, ze vertelt: “Voor mijzelf wilde ik graag werken aan mijn zijgangen, dit vind ik zelf nog best wel lastig, terwijl juist mijn paard het erg makkelijk afgaat, hij kan het allemaal, maar ik vind het zelf erg lastig om het zogezegd echt te doen en ze te rijden”. Ook legt ze uit waar ze tegenaan loopt nu ze wat verder in de dressuur komt, ze vervolgt “Ook wilde ik werken aan mijn houding & zit, die wilde ik verder verbeteren omdat ik het lastig vind om door te zitten. En aangezien je vanaf de klasse M moet doorzitten, blijft dat dus terugkomen en dat is iets waar voor mij nog wel wat winst viel te behalen”. Ze vervolgt “het is erg leuk dat je dit kan delen met de groep. Het is echt gezellig onderling, ondanks dat er best wat verschillende leeftijden tussen zitten. Er was iemand van 14 jaar bij en ook iemand van in de 40, ikzelf ben natuurlijk 23 en het is leuk om dan elkaars verhalen te horen”.

Inzichten in mijn houding & zit
Tijdens dit trainingsarrangement kregen de deelnemers ook een flexchair workshop van Saskia Heijkants, voor Mickey kwam dit goed van pas om aan haar zit te werken. Ze vertelt: “Saskia liet mij voelen en inzien dat ik teveel klem met mijn bovenbenen tijdens het rijden. Iets waarvan ik dacht dat het mij juist hielp met doorzitten en het beter zitten op mijn paard, maar het werkt dus juist averechts heb ik ondervonden. Je moet juist je benen los laten hangen om goed te kunnen zitten”. Ze lacht en gaat verder “natuurlijk is dit wel nog werk & uitvoering en houd ik dit écht nog geen half uur voel, maar de eerste stap is dat ik me er al bewust van ben. Niet alles lukt in een keer natuurlijk”.

Simpel en eenvoud
Ook in haar lessen met Imke kwamen mooie leerpunten aan het licht. Mickey vertelt “Imke liet mij inzien dat ik de oefeningen zelf vaak veel moeilijker maak dan ze eigenlijk zijn. Bijvoorbeeld met appuyeren, ik wil hem vaak veel te schuin inzetten met als resultaat dat ik veel te vroeg alweer op de hoefslag ben. Imke gaf bij mij aan als je nu in plaats van vanaf de hoefslag het appuyement al inzet, rijdt je eerst gewoon de diagonaal op en dan neem je hem vanaf daar mee. Dit soort tips maken dat ik weer verder kan de komende maanden.