flag en

“Ik wil graag meer ervaring opdoen” – Trainingsarrangement Paard

Met haar 7-jarige pony, Cream on Top (v. FS Champion Deluxe), kwam Jessica Nesselaar (12) naar Academy Bartels. Tijdens het 4-daagse trainingsarrangement wilde de jonge Children amazone vooral veel ervaring opdoen.

Het was voor Jessica haar eerste trainingsarrangement op Academy Bartels. “Ik wilde daar heel graag een week intensief wedstrijdgericht trainen. Mijn pony en ik zijn inmiddels 1 jaar een combinatie, maar soms zouden we nog beter op elkaar ingespeeld moeten zijn.”

Ervaring op doen
De 7-jarige ruin van Jessica kan soms nog erg gespannen zijn op wedstrijd. “Hij moet nog veel leren. Het is belangrijk voor ons om veel ervaring op te doen, zodat we de spanning langzaam maar zeker uit onze proef krijgen. Cream on Top ziet soms spoken tijdens de proef en hoewel ik weet dat ze er niet echt zitten, twijfelt hij daar soms over (lacht). We starten nu in het Z1 maar binnenkort wil ik graag overgaan naar het Z2. Tijdens de lessen op de Academy hebben we vooral gewerkt aan actief aan het been worden. We hebben ook bepaalde oefeningen uit de proef geperfectioneerd.”

EK Children
Een doel heeft Jessica zeker al voor ogen gesteld. Volgend jaar wil ze graag meedoen aan het EK voor de Children. “Tegen volgend jaar zou ik graag klaar zijn om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen. We moeten nog hard werken. Dat is trouwens ook het laatste jaar dat ik aan het EK bij de Children zal kunnen meedoen. Het zal dus nog spannend worden, maar ik ga heel hard werken om mijn doel te bereiken!”

Kijken en leren
Jessica was deze week de enige 12-jarige amazone, maar dat weerhield haar er zeker niet van om van de week te genieten. “Ik vond dat we een hele fijne groep hadden, dat zorgt er natuurlijk ook voor dat het hele trainingsarrangement enorm geslaagd was. Ik vond het heel fijn om na het trainen aan de kant mee de lessen van Tineke te volgen. Wanneer je goed mee luistert en oplet, leer je daar zo veel van! Als Tineke iets aan haar leerlingen uitlegt, en je het nadien ook zelf gaat toepassen, heb je eigenlijk twee keer op een dag les gekregen. Eén keer te paard en één keer door goed op te letten en te luisteren en daarna zelf uit te proberen. Dat geeft het trainingsarrangement echt een meerwaarde!”