flag en

Het trainingsarrangement: een ervaring om nooit te vergeten Paard

De uit Leiden afkomstige Frank Hillebrand (54) is sinds vier jaar een combinatie met zijn Fries Geert van het Donckse Hof (v. Sjerp 446). Frank laat meteen merken dat het een gevoelsmens is. Dit blijkt ook uit het vak wat hij uitoefent, hij is namelijk psycholoog/psychotherapeut. Hij vertelt dat hij Geert op gevoel heeft gevonden. “Ik was niet per se op zoek naar een spring- of dressuurpaard. Het maakte me eigenlijk niet zoveel uit, als ik er maar een goed gevoel bij had. Bij Geert voelde ik meteen een klik en dat gevoel heb ik gevolgd. Hier heb ik nog geen minuut spijt van gehad.” Frank en Geert zijn twee handen op een buik zoals hij zelf zegt. “Hij is mijn beste vriend.”

Dat Frank trots is op zijn paard steekt hij niet onder stoelen of banken. Het duo start momenteel in de klasse M1 en dit is tot dusver een van hun hoogtepunten. “Dat wij samen in deze klasse zijn gestart maakt mij erg trots. In vergelijking met het begin maken we inmiddels veel progressie. Ik heb als doel om ons debuut in het Z te maken maar hier moet nog wel het een en ander voor gebeuren. We zullen ontzettend hard moeten worden maar Geert heeft veel potentie en heeft het dus in zich om dit niveau te bereiken.”

“Ik was nog nooit eerder deelnemer van een trainingsarrangement bij Academy Bartels, maar het is me enorm goed bevallen. Ik had dit nooit willen missen.”  Naast het zelf rijden en bezig zijn met zijn eigen paard, vertelt Frank dat hij ook erg veel leert van het kijken naar anderen.

“Halverwege de week mochten we aansluiten bij een training van Imke Schellekens-Bartels en haar moeder Tineke. Met zijn allen zaten we gezellig in de hoek van de bak en luisterden naar de adviezen die Tineke aan Imke gaf. Daar kregen we continu uitleg bij en dat was heel leerzaam, voor ons allemaal.”

Ook de training met de Flexchair heeft Frank erg veel geholpen. “Ik kreeg te horen dat ik té recht zat en dat ik een stuk nonchalanter op mijn paard mag zitten. Het mooie is dat ik een aantal weken terug naar een bekkenbodemspecialist ben geweest voor de pijn in mijn onderrug. Saskia Heijkants merkte ditzelfde probleem direct op. Dat zij tot dezelfde conclusies en adviezen kwam als de bekkenbodemspecialist zorgde ervoor dat ik een rode draad in het verhaal zag.”

Frank wil ten slotte nog meegegeven aan de lezers dat het voor hem een hele stap was om naar Hooge Mierde af te reizen: “ik was best zenuwachtig en dat kwam met name uit het feit dat ik geen typisch Z-dressuurpaard heb. Ik was bang dat het trainingsarrangement niks voor ons zou zijn, maar het tegendeel is bewezen. Je voelt je vanaf het eerste moment welkom en je hebt al gauw door dat echt iedereen hier terecht kan; wat voor paard of pony je ook hebt en op welk niveau je ook rijdt. Dat is heel erg fijn om te ervaren!”