flag en

Goede resultaten voor leerlingen van Academy Bartels Paard

Afgelopen week verschenen meerdere leerlingen van Academy Bartels tussen de witte hekjes. Elisabeth Geluk, Judith Huizinga en Pauline Leffelaar wisten alle drie mooie scores neer te zetten.

CDI Deauville
In het Franse Deauville kwam Elisabeth Geluk aan start met haar Hamilton (v. Apache). Tijdens de Prix St. Georges proef behaalde het duo 70%. In de CDI2* Intermediaire I rubriek reed de combinatie naar een score van 68,77%, wat de derde plaats opleverde. In de afsluitende kür werd opnieuw brons behaald met een mooie score van 72,5%.

Subtopwedstrijd Velsen-Zuid
In Velsen-Zuid reed Judith Huizinga met Haydn F (v. Charmeur) naar de overwinning in de Prix St. Georges. Ze behaalden een score van 68,75%, met 8-en voor de series. Judith: “Ik ben heel erg trots. Op de wagen had hij veel spanning opgebouwd,

omdat er ineens een stortbui naar beneden kwam. Gelukkig ademde hij uit toen ik opstapte en heb ik hem goed bij me kunnen houden. Dit was nog wel de grootste winst van de dag. In de galop gaat Haydn F zo mooi van de grond en gaat hij vreselijk goed zitten. De draf mag nog wat spectaculairder vind ikzelf. De jury zei achteraf dat ik er nog iets meer aan mocht rijden voor alleen maar achter. Dat vond ik gaaf om te horen. Mijn doel was om zo foutloos mogelijk te rijden en te genieten, dat is absoluut gelukt!”

Uden
In Uden betrad Pauline Leffelaar de ring met Jackpot (v. Dream Boy) voor hun tweede Z2 wedstrijd. Ondanks dat het erg hard regende bleef Jackpot goed bij de les en liet zich niet afleiden. Dit resulteerde in twee ruime overwinningen met 66,8% en 68,4% en leuk jurycommentaar. Er schitterden ook meerdere 8-en op het protocol. Aanstaande vrijdag komt de combinatie opnieuw aan start, dan in Houten.