flag en

Gijs Bartels: “Nieuwe uitdagingen door Corona” Paard

De Hoefslag publiceerde onlangs een uitgebreid interview met Gijs over de impact van Corona op Academy Bartels, dat als volgt begint:

Achter de rijhal van Academy Bartels is in een multifunctioneel gebouw het kantoor van ‘Academy Events’ ondergebracht, waarvoor Gijs Bartels (45) verantwoordelijk is. Op de begane grond zijn achter een twaalftal bureaus slechts drie personen werkzaam. Met gevoel voor ironie zegt Gijs: “Zo ziet het kantoor eruit van een bijna werkloos evenementenbureau.” Voor Gijs Bartels is het het afgelopen jaar duidelijk geworden dat aan de coronapandemie twee kanten zitten.

“Zakelijk is het ellendig, maar er zitten ook mooie kanten aan. Ik ben een familieman en mijn hobby’s zijn buiten de paardenwereld, daar heb ik nu duidelijk meer tijd voor gehad. Daarnaast heeft het mij de tijd gegeven om met een helikopterblik naar de ratrace te kijken waarin we zaten. Ik doe dit werk nu twintig jaar en heb mezelf afgevraagd wat ik de komende twintig jaar wil. Bij mijn ouders thuis ademde alles topsport. Mijn vader als directeur van BCM, die tal van evenementen organiseerde en mijn moeder die op topniveau de dressuursport beoefende.”

Het hele interview lees je in De Hoefslag, nummer 3 (hier te bestellen).