flag en

Geweldig en rustgevend – Trainingsarrangement Paard

Kelsey Den Exter was vorige week een van de deelnemers in het 4-daagse trainingsarrangement van Imke. Het is voor de Zeeuwse een droom die uitkomt: “Een jaar geleden had ik niet gedacht dit te durven. Ik heb veel getwijfeld of ik wel goed genoeg ben om hier te komen trainen. Maar ik ben zó blij hier te zijn. Mijn vrienden hebben voor mijn verjaardag allemaal iets bijgedragen en mijn ouders hebben de rest bijgelegd. Het is echt het mooiste cadeau!”

Zekerheid
“Vanaf het eerste moment voel ik me hier op mijn gemak. Ik denk vaak te veel voor anderen en kijk ook wel tegen mensen op. Het is hier zo lekker gewoon en normaal, iedereen is op zichzelf. Maar ook heel behulpzaam en gezellig. Je kunt alles vragen. Dat geeft mij veel zekerheid en ik vind het heerlijk rustgevend”, vertelt ze openlijk.

Lengtebuiging
De 29 jarige amazone neemt deel met haar paard Kas j’Adore. “’Kas’ is een 5-jarige Volbloed Arabier x Trakehner. We hebben hem zelf gefokt en zadelmak gemaakt. Ik heb hem nog niet op wedstrijd uitgebracht, maar als hij er klaar voor is, wil ik hem starten in de klasse Z. Kas heeft een enorm karakter, maar is aan de andere kant ook heel gevoelig.”

De lengtebuiging en juiste tempo zijn speerpunten van Kelsey deze week. “De lengtebuiging is onder andere belangrijk voor de rechtgerichtheid, de basis. Ik wil graag leren om dit meer te kunnen verfijnen en de schouders nog beter te kunnen plaatsen.”

“In workshop op de Flexchair met Saskia Heijkants bleek dat ik heel netjes recht in balans zit. Dat was een mooi compliment voor mezelf. Het belangrijkste is dat ik mijn bekken iets meer moet kantelen en moet proberen meer te ontspannen in mijn onderrug. Kas kan dan beter van achter naar voren onder mij door bewegen en meer van achteren inzetten. Hierdoor komt hij ook gemakkelijker in het juiste tempo. Daarvoor kan ik goed op mijn gevoel vertrouwen gaf Imke aan.”

“In de les van Mischa Koot kon ik de tips van Saskia goed in praktijk brengen en voelde ook duidelijk verschil. Bij het rijden van schouderbinnenwaarts blijft het tempo beter in balans en voel ik dat Kas meer onder zich intreedt. Bij het wijken voor de kuit en appuyeren hebben we vervolgens gewerkt aan de paslengte. In de laatste les hoop ik de lengtebuiging nog meer te verfijnen en hem nog iets sneller aan mijn been te maken door middel van tempowisselingen”, vertelt Kelsey verder.

Niet de laatste keer
“Mijn ouders zijn super benieuwd hoe het hier is en gaat en komen morgen kijken naar onze laatste les. Dat vind ik erg leuk, want Kas en ik hebben deze week immers ook o.a. aan hen te danken. En ik hoop niet dat het de laatste keer is dat ik hier ben!”, besluit ze met een lach.