flag en

“Even alle aandacht aan je paard kunnen besteden is heerlijk!” – Trainingsarrangement Paard

Afgelopen week werden onder ander Arja Joosten en haar prachtige PRE ruin Neptuno LXXIV verwelkomd op Academy Bartels voor een 4-daags trainingsarrangement van Mischa Koot. De combinatie uit Geldermalsen rijdt op Z-niveau, maar werkt voornamelijk aan het verbeteren van de basis.

Op zoek naar een kleiner en compacter paard
De amazone reed voorheen op warmbloedpaarden, maar is sinds twee jaar in bezit van PRE Neptuno LXXIV. Arja: “De afgelopen jaren kamp ik met veel schouderproblemen, waardoor ik op zoek ging naar een type paard dat wat kleiner, compacter en lichter te rijden was, maar wel met talent voor de dressuursport. Uiteindelijk leidde deze zoektocht naar Neptuno LXXIV. Het is een heerlijk dier, hij is altijd vrolijk en wil altijd zijn best doen voor je.”

Het klikt goed met Mischa
Arja is al meerdere keren te gast geweest bij Academy Bartels, waarbij de laatste keren altijd bij een trainingsarrangement van Mischa. “Er is vanaf het begin af aan een goede klik tussen Mischa en mij geweest. Ze geeft heel duidelijk aan waar je aan kan werken en zegt ook duidelijk wat er anders moet. Ik vind dat fijn, maar je moet daar wel voor open staan. Gelukkig ben je hier met alleen maar fanatieke mensen die daar duidelijk voor open staan.”

Training van Rodrigo met Neptuno LXXIV
Tijdens het trainingsarrangement van Mischa en Rodrigo is er de mogelijkheid om je paard een grondwerktraining bij Rodrigo te laten volgen. Neptuno LXXIV mocht deze week voor het eerst tijdens een trainingsarrangement kennis maken met grondwerken. “Ik was vooral benieuwd of Neptuno het zou kennen. Hij is namelijk getraind door Spanjaarden, waar ze deze manier van trainen soms ook toepassen. Rodrigo merkte al snel dat hij dit inderdaad vaker had gedaan, maar dat hierin de basis nog niet goed bevestigd was.

Ik vond het heel fijn om een keer mijn paard tijdens een training te zien, in plaats van er op te zitten. Rodrigo werkte ook direct aan dezelfde punten als dat ik zelf doe. Namelijk het bewegen van achter naar voren met behoud van lengte in de rug.”

Over leeftijd en vakantie
Ondanks de fysieke inspanning speelt leeftijd geen rol bij onze trainingsarrangementen. Arja: “Ik ben deze week samen met mijn vriendin. Zij is de 65 jaar gepasseerd en ik ben zelf ook 65 jaar. Toch vinden we het arrangement beide erg leuk en uitdagend. Dit laat zien dat naast talentvolle jeugdruiters ook fanatieke oudere ruiters welkom zijn op Academy Bartels.” Tijdens een verblijf wil je voornamelijk jezelf ontwikkelen, maar ook de ontspanning is erg belangrijk. “Naast een drukke baan voelt het trainingsarrangement echt als een soort vakantie. Gewoon een aantal dagen alle aandacht aan je paard kunnen besteden is heerlijk!”

Lees ook de eerdere ervaringen van Jenny Veenstra, Annabel Steller en  Nicole&Sissy.

Inschrijven voor één van onze trainingsarrangementen?