flag en

Een zeer geslaagde trainingsarrangement! Paard

Advocate in wording Esmée Helling is met haar paard Sirius Black afgereisd naar Hooge Mierde voor het 4-daagse trainingsarrangement bij Imke Schellekens-Bartels. In september startte ze voor het eerste Z1 en heeft nu al de winstpunten voor de overgang naar het Z2. Normaal gezien traint ze altijd een niveau hoger dan ze start maar omdat het allemaal zo snel is gegaan, wil ze nu alle nieuwe oefeningen in het Z2 bevestigd hebben, vooral de changementen. Een mooie gelegenheid om een trainingsarrangement als cadeau te geven, vond haar moeder, en met succes!

4 Jaar geleden kochten de ouders van Esmée Sirius Black, een 10-jarige Oldenburger (De Niro x Sunnyboy). “Zijn paspoortnaam is Sun of Rose, maar wij vernoemen onze paarden eigenlijk altijd naar Harry Potter-personages”, lacht Esmée. Zo’n 1,5 jaar geleden kreeg Sirius een zware blessure en de dierenarts kwam tot de conclusie dat hij niet meer inzetbaar zou zijn voor de sport. “Dit was een zware klap maar we wilden niet opgeven! Zeker mijn moeder niet” benadrukt Esmée. Na vele onderzoeken kwamen ze terecht bij revalidatiecentrum De Hofstede in Leusden, zij werken vaak met de Vitafloor om blessures te herstellen. In het revalidatiecentrum hebben ze een volledige box ingericht met een Vitafloor wat voor Sirius echt wonderen heeft verricht. Nu houden Esmée en haar moeder een strak management aan met stapmolen, eigen trilplaat, trainen en los in de wei of paddock. Ook heeft Sirius een speciaal dieet onder begeleiding van voedingsadviseur Anneke Hallebeek.

“Ik zag Imke vorig jaar aan het werk tijdens de Masterclass on tour in Berlicum en loop nu ook tegen wat dingen aan die Imke toen aanhaalde”, verduidelijkt Esmée, “bij het voorbereiden voor de changementen bijvoorbeeld moet ik ervoor zorgen dat Sirius echt gehoorzaam is en tijdens de eenvoudige wissel hem echt laten terugkomen. Maandag was hij nog te gespannen en hebben we vooral aan ontspanning gewerkt maar ik heb dinsdag met Mischa echt fijn getraind”. De flexchair sessie gaf aan dat Esmée haar bekkenbodem spieren nog erg gespannen houdt en daardoor last van haar rug krijgt. Saskia heeft vele oefeningen tijdens een uitgebreide sessie aangebracht en Esmée zal ook een fysiotherapeut raadplegen om deze spanning weg te werken.

“We hebben echt een leuke groep, veel verschillende niveaus samen en verschillende leeftijden, maar het is erg gezellig. We kijken ’s morgens vaak naar de lessen, Imke, Tineke en de stalruiters, daar leer je ook erg veel van. De Brabantse nuchterheid bevalt ons ook erg goed, die no nonsens mentaliteit”, lacht Esmée, gisterenavond hebben we bij herberg ‘De Buitenman’ gegeten en het was echt heerlijk. Vanavond gaan we alweer uiteten, waarschijnlijk naar Petrus in Hilvarenbeek. Een zeer geslaagde week en we kunnen nu al niet wachten om terug te komen!”