flag en

Een goed passend zadel Paard

Een goed passend zadel is zowel voor paard en ruiter van groot belang. Imke wordt daarin al jaren ondersteund door Prestige Italia, die regelmatig bij haar op bezoek komt om voor haar én het paard het juiste zadel te vinden. Op zaterdag 3 oktober organiseert Prestige een zadeltestdag op Academy Bartels, waarop ook jij de diverse zadels kunt passen.

Persoonlijke voorkeuren
Iedereen heeft een ander lichaam, en iedereen heeft andere voorkeuren voor een fijne houding en zit. “Ik vind het belangrijk dat het zadel goed zit bij mijn bekken”, vertelt Imke. “Mijn bovenbeen sluit mooi aan bij de kniewrong, maar dit wordt niet geforceerd. Daarnaast hangt mijn onderbeen los. Op deze manier kan ik onafhankelijk zitten, mijn bovenbeen ook een keer loslaten en mijn bekken in de stand neerzetten die ik prettig vind. Op die manier kan ik zo goed mogelijk communiceren met mijn paard en de juiste hulpen geven. Prestige komt al jaren bij ons op stal, en beschikt over veel verschillende modellen voor verschillende paardenruggen. De zadels beschikken over veel schoudervrijheid, wat ook ten goede komt van de beweging van je paard.”

Prestige Dag op 3 oktober
Op zaterdag 3 oktober organiseert Prestige in samenwerking met Het Gareel Ruitersport een zadeltestdag op Academy Bartels. Je kunt deze dag met je eigen paard de diverse modellen passen en uitproberen en je krijgt deskundig advies. De dag is zowel voor dressuur- als springruiters, van beide disciplines zijn testmodellen aanwezig. Deelname is kosteloos. Heb je interesse? Download dan het aanmeldformulier en stuur dit naar audrey@hetgareel.nl.