flag en

Column Omroep Brabant – PSV drama Paard

“De dramatische ontwikkelingen bij PSV hebben me best een beetje geschokt. Ik ben helemaal geen voetbalfanaat, maar voor mij is PSV toch vooral een warme en stabiele club. Ik heb begrepen dat PSV een rots in de branding is, vergeleken bij veel andere clubs. Men is bij PSV altijd goed bezig geweest met de lange termijn en heeft een redelijk stabiele organisatie opgebouwd.  Maar de voetbalcultuur is kennelijk onverbiddelijk. De resultaten zijn enkele maanden beneden de maat en er wordt helemaal niet meer gekeken naar de geweldige prestaties van de laatste jaren. De waan van de dag overheerst nu alles. De lange termijn wordt naar de achtergrond geschoven.

Voor mij, als bondscoach van de jongste categorieën jeugdruiters, speelt dat onderwerp ook een beetje. De korte termijn versus de lange termijn. Korte termijn successen van de jeugd zijn mijn eerste verantwoordelijkheid, maar later doorstromen naar de top van de senioren, vind ik eigenlijk net zo belangrijk.

Afgelopen weekend was ik commentator tijdens een zeer geslaagd Jumping Amsterdam en ik zit dan echt te kicken als jonge ruiters het de gevestigde top moeilijk beginnen te maken. Het is natuurlijk super dat topruiters als Edward Gal en Hans Peter Minderhout op de 3e en 6 e plaats stonden in de Wereldbeker, maar ik heb ook genoten van jonge ruiters als Anne Meulendijks en Denise Nekeman die ook goed meedraaiden. Terwijl zij enkele jaren geleden nog in de jeugdteams zaten. Ik vond het ook geweldig dat grote concoursen als Jumping Amsterdam tijd vrij maken voor jeugdrubrieken, zodat de talenten van de toekomst vast kunnen wennen aan de geweldige atmosfeer bij zo’n groot evenement.

Ik begrijp alle ophef over het ontbreken van resultaten natuurlijk wel, maar ik vind het heel naar om te zien dat er medewerkers worden geofferd, die bewezen hebben dat ze in het verleden een hele goede, stabiele cultuur hebben neergezet. De lange termijn zou minstens zo belangrijk moeten zijn als de korte. Vind ik.”

 

Column Omroep Brabant – Imke Schellekens-Bartels