flag en

Bootcamp voor ruiters Academy Bartels Paard

Eind van de maand vertrekken Tineke Bartels en de Japanse leerlingen van Academy Bartels met hun paarden naar Florida. Begin Januari begint in Wellington het wedstrijd seizoen. De Amerikaanse ruitersport trekt dan massaal naar het zuidelijke Florida. En ook steeds meer buitenlandse ruiters wisselen het barre winterweer in voor het zonnetje in de ‘Sunshine State’.

Tineke: “voor de Japanse Federatie zijn de wedstrijden in Wellington belangrijk in verband met de Olympische selectie. Er zijn een zestal Japanse kandidaten in Florida. En de ruiters die door ons begeleid worden willen graag dat wij erbij zijn. In de loop van Januari komt Imke ook nog een weekje over omdat zij thuis meestal Kazuki Sado begeleidt. Kazuki rijdt Barolo, die van Carl Hester afkomstig is en de hengst Ludwig der Sonnenkoenig

Zelf heb ik het paard van Ryunosuke Kuroda, de merrie Bellatre, gereden voordat hij haar overnam en ik train dit duo nog steeds met veel plezier. Bellatre is briljant maar super heet. Ik hoop dat wij met beide ruiters Olympische kwalificatie kunnen afdwingen, maar het is natuurlijk super spannend”.

Bouke  van Spreeuwel, de fitness coach die op Academy Bartels de ruiters begeleidt, organiseerde als afscheid een ‘bootcamp’ met een feestelijk trappisten biertje bij Herberg In den Bockenreyder, een bekende plek voor de gasten van de Academy Trainingsarrangementen.

Op  de foto v.l.n.r.: Imke, Riu, Tineke, Kazuki en Bouke.