flag en

Bont bezoek bij Academy Bartels Paard

De 63-jarige Agnes Seesink uit Heemskerk was afgelopen week aanwezig bij het trainingsarrangement van Imke, samen met haar 16-jarige zwartbonte Willem (v. Tygo). Agnes kreeg Willem 10 jaar geleden onder het zadel, omdat hij geen klik had met zijn vorige ruiter. Inmiddels kan Agnes lezen en schrijven met Willem, ze heeft hem onwijs veel vertrouwen gegeven en hij staat dan ook altijd klaar om voor haar te werken. Agnes en Willem zijn erg veelzijdig, zo maken ze naast de dressuur af en toe een sprongetje, maar ook grondwerk vindt Willem erg leuk. Agnes vindt de band tussen mens en paard het belangrijkste wat er is.

Agnes vindt het trainen leuker dan de wedstrijdsport, dat is ook de reden dat ze naar de stallen van de Academy is gekomen. Haar persoonlijke doel in de trainingsweek was om haar hulpen te verfijnen en om aan de changementen te werken. De changementen waren een moeilijk stukje in de training, en uit de flexchair bleek dat haar hulpen voor een changement te groot waren. Dit zorgde voor veel onbegrip bij de sensibele Willem. Agnes heeft altijd al gevoeld dat Willem een sensibel paard was, maar ook Imke zag dat meteen. “Als ik alleen al iets dacht, deed Willem het al.”

“Laat je paard vooroplopen!”, aldus Mischa, is hetgeen dat Agnes voor altijd bij zal blijven. Het zinnetje werkt bij haar uitstekend. Ook Imkes rust werkt goed tijdens de trainingen. Volgens Agnes is de basis van het rijden het belangrijkste wat er is, “Want dan lukt uiteindelijk alles”. Agnes heeft een erg fijne ervaring achter de rug op Academy Bartels: “De kundigheid spat ervan af”.

Agnes is niet alleen gekomen afgelopen week, maar heeft haar vriendin Judith Schoe meegenomen. Beide beamen dat ze op Landgoed Culitsrode rust vinden. Ieder paard en mens is welkom naar hun idee. Ondanks dat Judith geen paard mee heeft genomen, heeft ze het hier ontzettend naar haar zin. Zo heeft ze meegedaan aan de fitness, de flexchair, en keek ze graag naar de trainingen van anderen, waardoor ze alsnog een hele boel heeft opgestoken.