flag en

Bewust paardrijden Paard

De twee vriendinnen Sandra de Graef en Pien Heessels zijn deze week te gast op Landgoed Culitsrode voor een trainingsarrangement van Imke en Tineke. Sandra heeft haar zevenjarige donkerbruine ruin, die ze kocht als veulen, van De Niro x Florencio meegenomen. Hiermee rijdt ze momenteel Z1. Pien bracht haar achtjarige schimmelruin (Uphill x Argos) mee, waarmee ze M2 start.

“We staan bij elkaar op stal en wilden er even tussenuit, waardoor het idee ontstond om samen een trainingsweek van Imke te volgen,” vertellen de dames enthousiast. Sandra volgde zo’n acht jaar geleden al eens een trainingsweek van Imke. “We willen beide de hulpen verfijnen om door te kunnen oefenen om in een hogere klasse te starten. Door de lessen de afgelopen dagen zijn we bewuster gaan paardrijden. De lessen en de uitleg van Imke zijn heel duidelijk. Ze geeft positief en gemotiveerd les op een sympatische manier. Het is prettig dat wanneer de basis niet goed is, Imke teruggaat naar dat punt en daarop verder doorgaat. Je bent heel bewust aan het rijden om je paard én jezelf te verbeteren.” De flexchair was een eye-opener voor de dames. “We zijn hiervoor veel bewuster met onze zit bezig.”

Op donderdagochtend verzorgden Imke en Tineke samen een clinic. “Door de lessen van de dagen daarvoor, begrepen we de uitleg van Tineke duidelijk en konden dit ook goed terug zien in het rijden van Imke. Ook de sfeer in de groep is goed, we hebben het erg gezellig net z’n allen en iedereen is in elkaar geïnteresseerd. We vinden het geweldig om een kijkje te nemen in de keuken bij Academy Bartels en trainingen bij te wonen, en willen ieder jaar terug komen!”