fbpx

Altijd al willen trainen op een Olympische dressuurstal?

Les krijgen van Olympisch dressuurruiter Imke Schellekens-Bartels of Grand-Prix ruiter Mischa Koot? Dat kan! Tijdens het trainingsarrangement krijg je iedere dag les van één van de twee ruiters. Daarnaast kun je kiezen uit diverse workshops en verblijf je op het prachtige Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde.

Niet alleen gebruik je de prachtige faciliteiten voor de paarden, maar zelf verblijf je in een goedverzorgd hotel op locatie. Het trainingsarrangement beleef je samen met zo’n 6 andere ruiters. Samen geven jullie een boost aan je dressuur skills, maar er is ook aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast staat gastvrijheid en gezelligheid voorop en daar horen ook gezellige etentjes bij met iedereen!

Academy Bartels biedt zowel 3-, 4-, als 6-daagse trainingsarrangementen aan. Daarnaast kun je kiezen of je les wilt van Imke of Mischa. Ieder arrangement heeft ook zijn eigen workshop die wordt gegeven door onze experts. Je kan kiezen uit de volgende workshops:

Flexchair

De workshop Flexchair staat volledig in het teken van ‘zit en inwerking’. Zoals de naam al zegt, een Flexchair is een soort flexibele stoel die je helpt om bewuster te worden van je lichaam, houding en inwerking. Saskia Heijkants is fysiotherapeute en een ervaren trainer met de Flexchair en begeleidt deze workshop. Daarna ga je met Mischa Koot het geleerde op de Flexchair in praktijk brengen gedurende een les met je eigen paard.

“In de Flexchair training kon ik rustig op de stoel voelen en erbij nadenken. Daarna op het paard in de les met Mischa kon ik het mooi toepassen. Het ging gelijk een stuk beter” – Sonja Koremans

Ruitervoorkeuren

De naam zegt het al, tijdens deze workshop neemt Suzanne Heemskerk je mee in de motorische- en leervoorkeuren van ruiters. Ontdek jouw ruiterprofiel en kijk hoe jij en je paard mét dit profiel het beste kunnen communiceren. De workshop bestaat uit een theoretische én praktische sessie.

“Ik vond het heel leuk en verhelderend. Het is mooi om te leren hoe alles op elkaar inwerkt als je op het paard zit en hoe de verbanden liggen” – Joukje Lettinga

HorseBeat

Ook deze workshop bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Gedurende de theorie krijg je uitleg over inspanningsfysiologie bij ruiters en paarden met praktische tips. Daarna volgt een demo van een hartslagmeting bij paard en ruiter gedurende een rit. Het is ook mogelijk om zelf deel te nemen aan een hartslagmeting, waarbij zowel hartslag van paard als ruiter gemeten worden.

“Ook al werd het voor mijn paard zwaar of vond hij het moeilijk, zijn hartslag werd niet heel hoog. Dus dat betekent dat ik hem niet overvraag en verder kan gaan in het rijden.” – Sijmen Alberts

Begint het bij jou ook te kriebelen? Schrijf je in voor een arrangement naar keuze via onze website. Meer weten? Neem dan contact op met Annet Broeckx door te bellen naar 013 – 509 1666 of een mail te sturen naar a.broeckx@academybartels.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang leuke trainingsvideo's en ben als eerste op de hoogte over de trainingsarrangementen.

Een trainingsarrangement bij ons volgen?

Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

get in touch

CONTACT FORMULIER