flag en

Alles mag, niks moet Paard

In deze vierdaagse trainingsweek onder begeleiding van Imke mochten we een nieuwe trainingsgast verwelkomen: Sandra Ingenbleek. Zij kwam via Barbara Boot, een vaste gast tijdens de trainingsweken en stalgenoot van Sandra, op Academy Bartels terecht. Met haar merrie Farmante, een negenjarige Citango x Welthit II, start ze L2. Haar doel was om bevestiging te krijgen in wat ze kan verbeteren en daar aan te werken. “Farmante kan nogal drammerig zijn en ik reed haar dan terug, Imke wil net dat ik ze meer loslaat en van achter naar voren rijd. Eraan rijden en niet teveel nadenken.” licht Sandra toe. Ze prijst de wisselwerking tussen Mischa en Imke. Dinsdag had Mischa haar tips gegeven om haar zit te verbeteren en Imke gaf de volgende dag meteen aan een verschil te zien. Door elke dag te trainen kom je sneller door alle stukjes heen en valt alles sneller op zijn plek.

Op de vraag of het trainingsarrangement aan de verwachtingen voldoet, antwoordt ze meteen “De accommodatie is fantastisch, de zorg voor de paarden subliem. Thuis ben ik 1 à 2 keer per dag bij

 

 

mijn paard. Hier ligt de focus de hele dag op de paarden. Iedereen is gastvrij en enthousiast, alles mag, niks moet. De sfeer in de groep zit er goed in en iedereen werkt samen aan de te bereiken doelen.”

Op dinsdag was er een clinic van fysiotherapeute Yoni Blom. Na een intro over sportpaardenfysiotherapie gaf Yoni een lezing over biomechanica, meer specifiek over de spierketensystemen in de boven- en onderlijn van het paard. Die werd in de praktijk toegepast op een van Imkes jonge paarden. Het doel van Yoni was om de trainingsgasten simpel te laten kijken naar de complexe biomechanica en die toepasbaar te maken. Sandra: “De lezing was zeer interessant. Met het jong paard was duidelijk te zien hoe ontspanning een groot verschil maakt in het totaalbeeld. We hebben meten kunnen toepassen wat we geleerd hadden over de aan- en ontspanning van de boven- en onderlijn van het paard.”

foto: alle Trainingsgasten in gesprek met Imke, waaronder Sandra Ingebleek (4e van links)