flag en

“We moeten leren om fouten te maken, niet alles hoeft meteen perfect te zijn” Paard

Lauren Neville kwam met haar paard George (Johnson x Chronos) richting Academy Bartels voor het driedaagse trainingsarrangement van Imke. Op de planning stond de voorbereiding op haar U25-debuut.

Internationaal debuut
Lauren (21) vormt intussen 1,5 jaar een combinatie met de 11-jarige ruin George. Ze reden onlangs hun eerste twee internationale wedstrijden in Kronenberg en Deauville. “Ik was erg tevreden dat George op een stabiele manier die wedstrijden liep. We zijn nog een relatief jonge combinatie en George heeft best veel steun nodig op wedstrijd. Er zijn hier en daar nog verbeterpuntjes, daarom schreven we ons in voor het trainingsarrangement van Imke.”

De puntjes op de i
De U25 en op termijn de Grand Prix zijn Lauren’s ultieme doelen samen met George. Om die proeven goed door te komen wilde ze graag Imke’s advies. “Ik leer heel graag bij,” vertelt Lauren. “Je kan van iedereen dingen leren en soms heeft de ene instructeur net die ene tip die je kan verder helpen. Ik heb met Imke vooral gewerkt op de gedragenheid. Op dit moment zijn de overgangen piaffe – passage nog moeilijk. Daar missen we nog die gedragenheid en lossigheid, dus we wisten wat ons te doen stond.”

Limieten opzoeken
Om te leren is het natuurlijk nodig om af en toe een fout te maken. “Daar heb ik het soms best moeilijk mee”, lacht Lauren. “Ik wil graag alles te netjes uitvoeren, maar ik moet meer uit mijn comfortzone treden. Ik wilde graag aan mijn vliegende wissels werken. Imke vertelde me om echt te streven naar een ‘Glamourdale wissel’. Ze wilde echt die opwaartse en voorwaartse wissel zien, die Glamourdale zo spectaculair op het WK in Herning liet zien.  Het was voor mij belangrijk om niet bang te zijn dat ik dan in het begin de controle zou verliezen. Die controle zou later wel komen, op dat moment was het belangrijk om die wissels te oefenen op zijn maximale capaciteit en dan later te gaan verfijnen.”

Genoeg huiswerk
Ook in andere oefeningen waren Imke’s raad en de inzichten uit de flexchair workshop erg interessant. “We hebben de galop en draf appuyementen getraind en ook de pirouetten stonden op de planning. Door in al die oefeningen zelf wijder te gaan zitten, zijn achterhand snel te houden en hem de ruimte te geven de schoft omhoog te brengen, zagen we al snel een verschil. Ik heb in die drie dagen echt enorm veel nuttige tips gekregen om thuis verder mee aan de slag te gaan. Zo kunnen we hopelijk op termijn onze overstap naar de U25 maken!”