Voorverkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar van start Paard

Voor het dertiende keer wordt dit jaar de Hippische Ondernemer van het Jaar verkozen. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 8 september tijdens Horse Event 2017. Wie als ondernemer in de paardenbranche een uitstekende ondernemersprestatie heeft geleverd kan meedingen naar de titel ‘Hippische Ondernemer van het Jaar 2017’. In de komende periode staat de voorronde van de verkiezing op de agenda.

Deze verkiezing is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatie Projecten) en draagt bij aan de bevordering van goed ondernemerschap in de paardensector. Winnaars ontvangen niet alleen mooie prijzen en de eer, zij ondervinden tevens de positieve uitstraling op hun bedrijf. Het levert waardering en publiciteit op. Maaike van Rijn van Ponymanege Equito uit Amstelveen is erg blij met de verkiezing tot Hippische Ondernemer van het Jaar 2016. “Het heeft ons team een kick gegeven. We kregen een podium voor onze boodschap, bijvoorbeeld doordat we de Kettingbrief in de Paardenkrant mochten schrijven”, aldus Maaike.

Elke hippische ondernemer kan zijn bedrijf of dat van een ander aanmelden, mits men voldoet aan de voorwaarden van deelname en men uiterlijk 1 mei kandidaat is gesteld bij het secretariaat van Stichting HIP. Ondernemers die kandidaat gesteld zijn doorlopen een selectietraject waar uiteindelijk drie genomineerden uit voortkomen. De drie geselecteerde bedrijven worden door de jury aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: klantgerichtheid van de onderneming, onderscheidend vermogen, aandacht voor kwaliteitsverbetering, deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing en het behaalde en verwachten financiële rendement. Bij de beoordeling houdt de jury rekening met de diverse deelsectoren van de paardensector.

Meer informatie is te vinden in De Hippische Ondernemer, nummer 1. Aanmelden kan via info@stichtinghip.info.