flag en

Vooruitgang uit onverwachte hoek – Trainingsarrangement Paard

Vorige week nam Patricia Jansen uit Haalderen (bij Bemmel) met twee paarden deel aan het trainingsarrangement van Mischa Koot. “Het was een hele organisatie want wij hebben vier zoons, 21 paarden en drie bedrijven thuis. Maar gelukkig is iedereen ingesprongen, vooral mijn man en mijn vader, zodat ik vier dagen weg kon”, aldus Patricia.

‘Op slot’ door knik in heup
Patricia en haar man runnen een uitzendbureau voor de zorg, een wijnhandel en de paardenfokkerij. Ze moest dus wel even ‘afkicken’ in de rustige omgeving van Academy Bartels, maar kreeg al snel een heerlijk vakantiegevoel.

“Ik kwam natuurlijk wel om wat te leren, en dat is uitstekend gelukt. Ik kende Mischa al en had al eerder les van haar, ze is een geweldige instructrice met veel passie. Ik had me voorgenomen om vooral aandacht te besteden aan de zijgangen van mijn M-paard, maar de vooruitgang kwam uit een andere hoek dan ik verwacht had. Fysiotherapeut Saskia Heijkants ontdekte op de flexchair dat ik een knik in mijn heup heb waardoor ik mezelf ‘op slot’ zet. Hierdoor gaan mijn rechterwendingen niet goed. Dat is nog niet helemaal opgelost, want ik moet nog hard werken aan mijn houding, maar ik voelde direct effect. Heel fijn! Naast de lessen heb ik genoten van de schitterende accommodatie en de geweldige sfeer”, vertelt Patricia ontspannen.