Veilingpaarden Excellent Dressage Sales zetten knappe prestaties neer Paard

De huidige collectie van Excellent Dressage Sales (EDS) gooit momenteel hoge ogen in de wedstrijdring. Zo debuteerde de merrie Edeem (v. Apache) onder Jessica Nijpjes deze maand op Lichte Tour- niveau. De tweede wedstrijd resulteerde in een score van bijna 70%. Ook was er succes voor Dior de Luxe, eveneens een achtjarige merrie. Onder Jeanine Nieuwenhuis scoorde de bruine merrie van Sandreo ruim 68% in het ZZ-licht. Een derde merrie, de vierjarige Ilaya, ontving het elite predicaat door een goed resultaat in de IBOP. Ilaya (v. Dream Boy) werd eerder al kampioen van Zeeland. Deze paarden komen op 15 april onder de hamer van de veilingmeester!

Paradepaardjes Five Star en Four Legends
Kennis, ervaring en het netwerk van het team zorgden ook voor de aansprekende resultaten van paarden die in de voorgaande jaren zijn verkocht via EDS. De paarden Five Star en Four Legends zijn de paradepaardjes. Five Star won een zilveren medaille tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden 2016 in Ermelo, met in het zadel Kirsten Brouwer. Four Legends, eveneens een KWPN-goedgekeurde hengst, won met Stephanie Kooijman de Hengstencompetitie in de klasse Z. De combinatie heeft inmiddels mooie scores behaald in het ZZ-Zwaar en hoopt ook dit jaar een ticket te bemachtigen voor het wereldkampioenschap. Brother de Jeu en Rousseau’s Topas zijn succesvol in de Grand Prix, Daula II in het ZZ-Zwaar en ook de jonge talenten Genua TC en Ids a Bria zijn vaak vooraan in de resultatenlijst te vinden tijdens jonge paarden wedstrijden. “Met deze fantastische resultaten concluderen we dat we in het verleden steeds mooie collecties hebben samengesteld, en dat geldt ook weer voor dit jaar, met zowel interessante paarden voor de fokkerij als voor de sport”, aldus Joop van Uytert namens de organisatie.

Top collectie bij EDS op 15 april
De prestigieuze dressuurpaardenveiling is 15 april op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. Het EDS-team, bestaande uit Joop van Uytert, Nico Witte, Tim Coomans en Joep Schellekens, heeft bewezen paarden te kunnen fokken, managen en opleiden tot internationale toppers. “De buitenlandse interesse voor de veiling groeit enorm, steeds meer mensen bellen om te informeren naar de collectie”, aldus Joep Schellekens. De collectie is dit jaar vollediger dan ooit: recent zadelmak gemaakte jonge paarden, talentvolle vijf- zes- en zevenjarige paarden en paarden van Lichte Tour-niveau. Ook zijn de verwachte prijsklassen heel divers.

Zelf uitproberen
De paarden kunnen van tevoren bekeken en gereden worden. Op 10 april verhuizen de paarden naar de veilinglocatie in Hooge Mierde, waar ook try outs worden ingepland. Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar info@exellentdressagesales.com voor het maken van een afspraak. Excellent Dressage Sales vindt plaats op 15 april op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. Tickets zijn verkrijgbaar via www.excellentdressagesales.com. De presentatie op woensdag 12 april begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.