Vakblad De Hippische Ondernemer naar Academy Bartels Paard

HOOGE MIERDE – Academy Bartels neemt het vakblad De Hippische Ondernemer over. Academy Bartels was al langer voor 50% mede-eigenaar van het magazine, dat vanaf 2004 door BCM Media uit Eindhoven werd uitgegeven.

Recent heeft BCM MEDIA (ook 50% eigenaar van Hippische Ondernemer) aan ons aangegeven dat het uitgeven van dit vakblad niet meer in hun toekomstig uitgeefportfolio past. Om het voortbestaan van De Hippische Ondernemer te waarborgen neemt Academy Bartels de uitgave van het vakblad over vanaf 1 januari 2019. BCM blijft nog wel de opmaak, drukwerk en distributie verzorgen. Gijs Bartels, directeur van Academy Bartels, is blij dat Ton Corbeau aanblijft als hoofdredacteur: “Ton bepaalt mede het gezicht van het blad en wij zijn blij dat de huidige redactie enthousiast gereageerd heeft op ons verzoek om met ons door te gaan. Het blad wordt uitstekend gelezen en goed gewaardeerd door de professionals in de paardenbranche en de hippische industrie. Het sluit uitstekend aan op onze bestaande activiteiten, zoals de Horse Event Ondernemersbeurs, Hippisch Ondernemerscongres en de verkiezingen ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’ en ‘Hippische Toeleverancier van het Jaar’, die wij samen met de Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseren. Wij hebben er heel veel zin in om De Hippische Ondernemer een nieuwe impuls te geven, en hopen dat we daarbij op redactie, abonnees en adverteerders mogen blijven rekenen”.

 

De Hippische Ondernemer verschijnt zes maal per jaar in een oplage van 6.100 exemplaren. Het magazine legt het accent op de belangen van hippische ondernemers, hun vraagstukken, wensen en visies. Profilering van de bedrijfsmatige paardensector is een must, zeker nu overheden de omvang van de economische en maatschappelijke factor ontdekken. De Hippische Ondernemer wil door informatieverstrekking aan zowel overheden als de paardensector zien te voorkomen dat er regelgeving ontstaat die een gezond hippisch ondernemersklimaat in de weg staan. De Hippische Ondernemer publiceert tevens artikelen die de bedrijfsvoering van de individuele maneges-, pension- of hengstenhouder in de breedste zin van het woord ondersteunen.

Door de samenwerkende partijen wordt de hippische ondernemer uitgebreid geïnformeerd in alle denkbare richtingen binnen de paardensector. Naast fiscale en juridische artikelen kent het magazine vaste rubrieken van FNHB, FNRS, Sectorraad Paarden, GGP, LTO vakgroep paardenhouderij en de Gezondsheidsdienst voor Dieren.

Klik hier voor meer informatie.