fbpx

Twee vriendinnen op een missie om een droom waar te maken

Bastienne en Linsey kregen de kans om als goede vriendinnen van stal samen aan een trainingsweek van Mischa Koot op Academy Bartels mee te doen en zo hun droom waar te maken.

 

Doelen

De twee vriendinnen kwamen naar de trainingsweek zonder specifieke trainingsdoelen, maar met een focus op samen groeien en met hun paarden wat kleine puntjes oplossen waar ze thuis mee worstelden. Bastienne kwam aan zonder trainingsdoel, Linsey wilde graag de achterhand van haar paard Lalandra sterker maken zodat de aanleuning aan de voorkant verbetert zodat Lalandra zichzelf makkelijker aan de voorkant kan dragen. Bastienne wil na de trainingsweek gaan starten met het rijden van wedstrijden en richtte zich meer op de voorbereiding van een wedstrijd tijdens de trainingen. Voor Linsey staat op de planning om na deze trainingsweek de overstap van L1 naar L2 maken en beginnen met L2 dressuurwedstrijden.

 

Hoogtepunten

Bastienne en haar paard Hero sloten de trainingsweek heel ontspannen en tevreden af, wat vooral te danken was aan de tips die ze van Mischa had gekregen. “Het bewijs dat de tips in de trainingsweek echt geholpen hebben”. Mischa heeft haar trucjes gegeven om Hero op de juiste manier langs spannende momenten te brengen. Deze trucjes zal Bastienne gebruiken op wedstrijden wanneer Hero iets spannend vindt.

De meiden hadden het geluk dat hun coach twee van de trainingsdagen aanwezig kon zijn. De meiden gaan zeker met hun coach aan de slag met de punten die ze van Mischa hebben meegekregen.

 

Workshop

De HorseBeat workshop was een van de hoogtepunten voor Linsey. Tijdens deze sessie ontdekte ze dat ze veel meer uit haar paard kan halen tijdens trainingen. Ze heeft tijdens de sessie kunnen zien dat haar paard zichzelf eigenlijk heel goed spaart tijdens het rijden. Ze is blij om te zien dat er op deze manier veel meer uit de trainingen gehaald kan worden.

Bastienne was erg tevreden over de workshop. “Hero kan snel terug komen in tempo midden in de les. Maar door deze workshop valt het eigenlijk wel mee hoe moe hij is. Integendeel eigenlijk zegt hij dat hij er even geen zin meer in heeft. Echte pony kuren.” vertelt Bastienne.

Bastienne legde uit dat Hero veel dingen snel eng vindt, maar door het meten van de hartslag blijkt dat dit ook te maken heeft met het niet meer willen en helemaal niet meer bang zijn. Dit geeft het duo dus een doel om aan te werken tijdens hun trainingen. Mischa hielp hen hieraan te werken tijdens de trainingen na de workshop.

 

Hoe zijn ze bij Academy Bartels terecht gekomen?

Bastienne droomde al sinds haar 12e van een trainingsweek bij Academy Bartels. Linsey heeft altijd al graag een trainingsweek bij Academy Bartels willen volgen, maar door omstandigheden en een overvolle agenda is het er nooit van gekomen. Dit jaar was het dus anders, want door een meevaller ging een week op het Paardenkamp waar ze normaal werkt niet door en kwam de mogelijkheid om een trainingsweek bij ons te doen.

 

Het was een erg leerzame en leuke week, dus de meiden komen zeker nog een keer terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang leuke trainingsvideo's en ben als eerste op de hoogte over de trainingsarrangementen.

Een trainingsarrangement bij ons volgen?

Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

get in touch

CONTACT FORMULIER