flag en

Trainingsarrangement deelname uit Oostenrijk Paard

Marcel Everaarts is voor de trainingsweek van Imke helemaal vanuit Kaprun (Oostenrijk) met zijn paard Frederika naar Hooge Mierde afgereisd. Marcel heeft een Appartementencomplex in Oostenrijk. Daarnaast geeft hij paardrijles en is hij zelf een fanatieke ruiter.|

Frederika (v. Westerwind) is een 9-jarige KWPN merrie. Zelf noemt hij haar ‘Freddie’. Marcel rijdt haar vanaf december en ziet het zelf als een ‘project’, dat vindt hij het leuke eraan. ‘Ik wil in de trainingsweek leren hoe ik mijn hulpen kan verfijnen op het moment dat Freddie blokkeert, om hier het juiste schakelpunt in te vinden’ aldus Marcel.

‘In Oostenrijk wordt er in de lagere klassen al veel meer van de paarden verwacht, de wedstrijden bestaan meteen uit drie dagen en zijn groots opgezet,’ vertelt Marcel. Hij heeft met Frederika al een keer in de klasse B en L deelgenomen, want in Oostenrijk kun je kiezen in welke klasse je deelneemt. Marcel heeft als doel Frederika verder te trainen en ontwikkelen in de spieropbouw zodat ze uiteindelijk klaar is voor een nieuwe ruiter.

 

Hij vond de training van de flexchair erg leerzaam. ‘Het was interessant om te horen dat er nog veel valt te behalen in mijn houding en zit, door te werken met het loslaten en aanspannen van spieren.’ Opmerkelijk vond ik dat meteen opviel dat ik in mijn linker been steker ben dan in mijn rechter been, dat probeer ik nu nóg bewuster mee te nemen in het rijden’, vervolgt Marcel.

Het meest leerzame van deze week vond Marcel het meekijken en luisteren bij anderen deelnemers van het Trainingsarrangement. ‘Het is mooi om te zien dat alle niveaus door elkaar heen lopen en dat maakt het laagdrempelig’, vertelt Marcel. Het hoogtepunt van Marcel voor deze week was de ervaring in zijn geheel: ‘Het is super om als het ware mee te kijken in de keuken van deze stal!’