flag en

Trainen met een plan Paard

Pauline Kievit is deze week te gast op Landgoed Culitsrode voor een 6-daagse trainingsarrangement van Imke. Pauline heeft de 7-jarige vos Jackie O (Johnson x Gribaldi) meegenomen. Pauline is nu ruim 2 jaar een combinatie met de gevoelige merrie Jackie en starten in de klasse M1.

Pauline volgde ruim 8 jaar geleden met haar toenmalige wedstrijdpaard haar eerste trainingsweek bij Academy Bartels. Deze ruin is ondertussen 19 jaar oud geniet van zijn welverdiende pensioen.

“Mijn doel met Jackie voor deze week is trainen met een plan. Thuis reed ik voornamelijk op gevoel en zonder trainingsplan. Ik trainde een overgang als het goed voelde, hier leer ik echt vooruit denken. Ik wil bij E een overgang rijden, rij dan ook bij E een overgang en niet een paar passen later. Ik merk nu dat trainen met een plan meer rust brengt in mijn training en voor Jackie werkt dat heel positief. Ze ontspant veel sneller”, aldus Pauline.

 

Op de vraag wat vind je van de combinatie Imke, Mischa, Bouke en de training van Saskia op de flexchair, zegt Pauline dat het heel fijn is. “De trainingen sluiten super op elkaar aan. Met Bouke heb ik echt gewerkt aan mijn ruiterbalans en gezien dat daar nog veel verbetering in te behalen valt. Bij Saskia kreeg ik veel tips hoe ik beter op het paard kan zitten. Ik moest bijvoorbeeld minder klemmen met mijn rechterbeen dat hebben we direct in de praktijk kunnen brengen in de training van Mischa. Het is heel fijn dat zij met veel geduld trainen en snappen dat je lichaam ook aan de nieuwe houding op het paard moet wennen. Bij Imke ben ik weer echt verder gegaan met mijn doelstelling trainen met een plan.

Wat mij heel erg is bij gebleven is de uitspraak van Tineke deze week. Ze zei dat een paard meer tevreden uit een training moet komen als dat die erin gaat. Je merkt dat hier ook echt, trainen met een beloning. Ik kom graag nog een keertje terug!”