flag en

Tineke Bartels hoofdcoach bij KNHS Paard

Vandaag maakte de KNHS bekend dat Iris Boelhouwer de opvolgster is van Maarten van der Heijden als directeur topsport. Boelhouwer gaat niet alleen aan de slag, ze krijgt versterking van Tineke, die is benoemd tot hoofdcoach. Met deze nieuwe functie kan Tineke als ervaringsdeskundige hulp bieden aan Boelhouwer.

Maarten van der Heijden had eerder aangegeven te stoppen met zijn functie als Directeur Topsport na de Olympisch Spelen. Ondanks dat de Spelen zijn verplaatst naar volgend jaar, besloot Maarten toch dit jaar te stoppen met zijn functie. Maarten: “Ik heb twaalf jaar alles gegeven voor de hippische topsport en dat was intensief, maar fantastisch. Het is nu tijd voor een nieuwe, frisse wind, voor mezelf en voor de KNHS.” Deze frisse nieuwe wind is Iris Boelhouwer.

Hoofdcoach als ondersteuning vanuit de sport
Nu volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden, ligt er meteen een mooie uitdaging voor Boelhouwer. Dit hoeft ze echter niet alleen te doen. Tineke zal haar ondersteunen, als ervaren senior vanuit de topsport. Tineke: “Zo ontstaat er een sterk team dat kan zorgen voor goede resultaten op de Spelen. Ik kijk uit naar de samenwerking met Iris. Samen met de bondscoaches, topruiters, paarden, eigenaren en begeleidingsteam, gaan we ons optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo.”

Achtergrond
Tineke is zelf vier keer uitgekomen op de Olympische Spelen, was bij twee Spelen aanwezig als trainer van haar dochter Imke en is bondscoach bij de KNHS geweest. Boelhouwer komt daarintegen echt uit de zakenwereld. Zij heeft toonaangevende functies bekleed bij Endemol Shine Nederland, waarna ze na haar laatste functie als Co-CEO, haar eigen consultancybedrijf Happy Landing oprichtte. Een passie voor paarden heeft ze uiteraard wel. Ze rijdt zelf paard, geeft instructie en is voorzitter van de Rijvereniging Anvdale Muiderberg.