flag en

Tineke Bartels 25 jaar Brooke ambassadeur Paard

Tineke Bartels weet als geen ander hoe het is om een band te hebben met een paard. Het viel haar dan ook zwaar toen ze enkele jaren geleden naar Egypte ging voor haar werk. Ze zag daar hoe de omstandigheden waren voor paarden en ezels. Ze verteld is het blad Werkdier: ‘’Het is dan goed om te weten dat de medewerkers en dierenartsen van  Stichting Brooke Hospital for Animal zich dagelijks inzetten door heel Egypte om deze dieren te helpen.

Stichting Brooke Hospital for Animals zorgt dat er in landen als Egypte en India gratis medische zorg voor paarden en ezels is door lokale dierenarten. In die landen zijn paarden, ezels en muildieren de stille werkkrachten van de allerarmsten

Eigenaren van deze dieren zijn te veel bezig met overleven om zich om hun werkdieren te bekommeren. Daarnaast geeft de stichting veel voorlichtingen aan de lokale bevolking. Heel langzaam dringt het belang van dierenwelzijn door bij deze mensen. Tineke is zelf al 25 jaar betrokken bij Brooke als ambassadeur en lid van het Comité van aanbevelingen. “In de landen waar Brooke werkt, is Brooke helaas onmisbaar voor de dieren. Als ik Brooke kan helpen, sta ik klaar’’ aldus Tineke.