fbpx

Tijd om terug te gaan!

Fleur Kempenaars, 15 jaar oud, wonend in Oud Gastel, volgde een 3-daags trainingsarrangement van Imke bij Academy Bartels. Fleur volgde anderhalf jaar geleden ook al een trainingsarrangement met haar paard Ivanto bij Imke. Dit was zo leuk, leerzaam en gezellig, dat ze besloot dat het weer tijd was om terug te komen, maar ditmaal met haar nieuwe paard: Jivando S.

Fleur heeft Jivando nu sinds 3 maanden onder het zadel, hij is een hengst van Desperado x Nourejev en is 9 jaar oud. Momenteel brengt Fleur hem uit in het Z2 en start ze bij de Junioren. Fleur heeft heel veel doelen en dromen. Nu ze bij de Junioren start wil ze zich graag focussen op het NK Dressuur met als uiteindelijke doel het internationaal gaan starten.

De wissels verder bevestigen
Fleur kwam naar de trainingsweek met het concrete doel om de wissels te verbeteren. Fleur vertelt: ‘’De wissels waren eigenlijk echt wel een beetje een probleem. Thuis lukte het meestal wel, maar in de proeven gingen ze vaak mis. De eerste les hebben we al gelijk de wissels mee gepakt. Ik moest hem een beetje meer op zijn achterbeen zetten, iets meer de tijd nemen en toen lukte het gewoon élke keer! Het is ongelofelijk, dat die concrete kleine aanwijzingen gelijk hét verschil maken!”.

Fleur kijkt dan ook met tevredenheid naar de lessen van Imke. “Ik vind Imke echt heel erg fijn lesgeven, ik leer zo ontzettend veel. Imke richt zich bijvoorbeeld veel op het recht richten, ze legt goed uit hoe ik mijn paard recht kan krijgen” legt Fleur uit. Tijdens haar vorige trainingsarrangement leerde Fleur met welke kleine aanwijzingen zij haar paard Ivanto recht gericht kon krijgen. Met Jivando was het dit keer iets meer werk, Jivando loopt namelijk graag iets met zijn achterhand naar binnen op beide handen. Imke kon Fleur hele fijne aanwijzingen geven waardoor hier snel veel zichtbare verbetering in kwam: “Toen Jivando rechter werd, was zijn achterbeen gebruik ook gelijk een stuk beter, en dus ook de wissels. Echt alles heeft verband met elkaar!”.

HorseBeat en Flexchair
Tijdens Fleur haar vorige trainingsarrangement volgde ze de Flexchair workshop, dit keer was ze heel erg benieuwd naar de Horsebeat workshop. Ze hoopte hiermee een goed inzicht te krijgen over hoe de conditie van haar paard is en of ze zelf ook wel fit genoeg is momenteel. Fleur vertelt lachend “Onze conditie viel gelukkig heel erg mee, we hadden beide een hele regelmatige hartslag die niet te hoog was’’. Bij de appuyement was er echter wel een hogere hartslag te zien bij Jivando, wat wijst op meer inspanning omdat hij deze oefening lastiger vindt. Fleur heeft door de Horsebeat workshop een goed inzicht gekregen van waar hun zwakkere punten liggen, ze gaan nu wat meer oefenen aan het appuyeren, met het doel dat dit straks wat makkelijker zal zijn voor Jivando.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang leuke trainingsvideo's en ben als eerste op de hoogte over de trainingsarrangementen.

Een trainingsarrangement bij ons volgen?

Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

get in touch

CONTACT FORMULIER