flag en

Sunrise Paard

Met pijn in ons hart, maar ongelooflijk dankbaar voor alles wat ze ons gegeven heeft, hebben we gisteren afscheid moeten nemen van onze lieve Sunrise.
cc

Sunrise was 27 jaar oud, 22 jaar bij ons, en met haar hebben we de meest geweldige dingen meegemaakt. Samen met haar eigenaren de Familie Smarius zijn we de hele wereld over gereisd en werden we Europees Kampioen met het team, Wereldkampioen met het team, wonnen we teamzilver op de Olympische Spelen in Hong Kong, 2 individuele medailles op Europese Kampioenschappen en hebben we meerdere top 3 klasseringen gehaald tijdens Wereldbekerfinales.
aa
Sunrise was de koningin van de stal, tot op de laatste dag. Haar ongelooflijke zin in het werk en haar tomeloze energie maakte haar meer dan bijzonder. In de beginjaren dat ze bij ons was had eerst

mijn moeder Tineke haar handen soms vol aan haar energie maar al heel snel wisten we dat Sunrise wel eens heel bijzonder zou kunnen worden. Later toen ik haar overnam van mijn moeder en Grand Prix met haar ging rijden, kwam haar enorme talent pas echt bovendrijven. Er was niks wat ze niet kon en in de ring was ze altijd nog net iets beter dan in de training. Haar energie en zin in het leven behield ze tot op de laatste dag. Elke ochtend passageerde ze naar de wei en sommige stagiaires trok ze letterlijk achter zich aan.

De laatste 10 jaar heeft ze mogen genieten van haar pensioen en dat deed ze samen met haar kameraadje Gestionneke.

Gisteren kreeg Sunnie plotseling last van coördinatie problemen en hebben we in goed overleg met onze dierenarts besloten om haar thuis in te laten slapen. Ze was 27 jaar.
aa

Hieronder en via de link Sunrise 2 en Sunrise 3 een selectie van het prachtige beeldmateriaal wat we aan haar als dierbare herinnering hebben.