Succesvol debuut voor Pauline Leffelaar Paard

Op de Subtop wedstrijd Outdoor de Molenhorst in Someren won Pauline Leffelaar, leerlinge van Imke, afgelopen weekend overtuigend de Inter I rubriek. Met haar hengst Don Presidente (v. Dauphin) reed ze naar 65,882% tijdens haar debuut.

Debuut
De 22 jarige amazone is enthousiast en tevreden over haar proef wat tevens ook het Inter I debuut was. Dit was pas de vierde wedstrijd voor deze combinatie. “Er zaten geen grote fouten in de proef en ik was er heel blij mee. Het moet nog strakker en netter maar hij bleef goed bij de les. Dat kan met een hengst nog weleens lastig zijn.”

Acht voor zig-zag
De combinatie kreeg een 8 voor het zig-zag appuyement in galop. Daarnaast kregen ze mooie cijfers voor de serie om de twee en de uitgestrekte galop. “Hij heeft een krachtige galop en dat zag de jury ook. Op het protocol stond dat we een leuke combinatie zijn, dat is altijd fijn om te zien!  ”

Onderweg naar U25
Leffelaar rijdt nu een klein jaar op de hengst en traint bij Academy Bartels. Ze vertelt “We hadden wel wat tijd nodig om aan elkaar te wennen. Hij is heel anders dan het paard die ik daarvoor reed. Het duurde even maar nu valt alles op zijn plek. Ik zou heel graag U25 met hem willen rijden. Daar zijn we nu naar toe aan het werken en verder geniet ik dat het zo goed gaat.” De amazone studeert nog en heeft een vijfjarige ruin van Dreamboy. Deze ruin wordt gereden door Lars op het Hoog totdat ze tijd heeft om hem over te nemen.

Krachtige hengst
Enthousiast vertelt ze “Ik vind dat hij heel goed is in alle oefeningen. Daarbij toont hij krachtig en stoer. Het is een hele mooie hengst en springt grote wissels. Qua karakter is hij wel een echte hengst, liever lui dan moe. Maar als hij aan staat dan wil hij heel graag voor me werken. We zijn thuis al wel aan het spelen met de eners, piaffe en passage. Hij heeft al eerder op Grand Prix niveau gelopen dus ik moet me gaan bewijzen!”

Bron: De Hoefslag/Academy Bartels