flag en

Rechtgerichtheid is de basis – Trainingsarrangement Paard

Met haar 11-jarige nakomeling van Sir Oldenburg x Jazz nam Geeralien Derksen (51) afgelopen week deel aan het 4-daagse trainingsarrangement van Imke. Geeralien was samen met een net zo fanatieke vriendin, Isolde Voorthuijsen voor het eerst te gast bij Academy Bartels. “Isolde was er gelijk voor te porren toen ik het idee opperde. Onze horizon verbreden om nog beter te leren rijden. En het is een soort vakantie, lekker een weekje geen was, boodschappen en andere huishoudelijke taken. Ponykamp noemen we het”, steekt Geeralien enthousiast van wal.

Negen amazones en paarden namen deel aan het trainingsarrangement, met naast lessen van Imke ook fysieke bewustwording met Bouke van Spreeuwel, de flexchair-workshop met Saskia Heijkants en een les van Mischa Koot. “De workshop van Bouke deed zijn naam eer aan, het is echt een bewustwording en heel zinvol. En eigenlijk zou je thuis zo ook iedere dag moeten starten. Op de flexchair leerde ik dat ik mijn bekken moet kantelen vanuit voor, en niet andersom, zoals ik altijd deed. Imke en Mischa geven heel goed les en zitten op één lijn, dat is fijn. We hebben eerder deze week de les van Tineke aan Imke op Honoreè gevolgd, dat was ook heel interessant en leerzaam.”

Rechtgerichtheid
Geeralien komt met haar paard Evita uit in de klasse Z2. “Ze heeft vorig jaar een veulen gehad en we trainen nu om de overstap naar het ZZ-Licht te maken. We hebben deze week gewerkt aan de losgelatenheid, rechtgerichtheid en wissels. Het was erg verhelderend en we zijn goed gevorderd. De rechtgerichtheid is mij een stuk duidelijker geworden. Om haar rechter te krijgen moet ik mijn teugelhulpen anders plaatsen. Nu Evita rechter is, is de losgelatenheid ook beter en automatisch gaan de wissels ook fijner. Hier kan ik thuis zelf, en met mijn eigen instructeur, weer verder mee”, vertelt ze enthousiast.

Relaxte sfeer
“De faciliteiten zijn perfect het en het is echt relaxed hier, meer dan we hadden verwacht. De sfeer is goed en ontspannen, sympathieke medewerkers. Heel ontwapenend. Het diner op maandagavond is een leuk en goed moment om de groep, en ook de familie beter te leren kennen. We komen zeker nog eens terug!”, aldus Geeraldien.