flag en

Persoonlijk record voor Kazuki en Barolo in World Cup Grand Prix Paard

Dit weekend stonden er weer wedstrijden op de planning voor de Japanse ruiters Kazuki en Ryonosuke in Wellington. Tineke en Imke begeleiden de combinaties wederom tijdens alle wedstrijden. Voor Kazuki werd het een bijzonder goed weekend, hij reed samen met Barolo (v. Breitling W) een persoonlijk record tijdens de Dressage World Cup Grand Prix.

World Cup Grand Prix

Kazuki reed met Barolo zijn beste proef tot nu toe. Voor de proef begon vond Barolo de ring nog heel spannend vanwege een flapperende VIP-tent, maar Kazuki reed hem fantastisch. Hij wist de spanning die Barolo had om te zetten in mooie energie, waarbij alle onderdelen zonder fouten en met uitstraling gereden werden. De jury zag dit ook en beloonde de combinatie met 70,261%. Een persoonlijke record voor Kazuki en Barolo! Met deze super score eindigde de combinatie in een heel sterk deelnemersveld, die gewonnen werd door Steffen Peters en Suppenkasper, op de 5e plaats.

Wereldbeker kwalificatie – Kür op Muziek

Gisterenavond stond de Kür op Muziek gepland in Wellington. In een bomvol stadion lieten Kazuki en Barolo een nette kür zien. Het publiek was bij elke combinatie waanzinnig enthousiast, wat zeer gewaardeerd werd, echter Barolo vond deze entourage nog een beetje spannend.

Gedurende de kür slopen er door de spanning wat kleine foutjes in, waardoor de combinatie uiteindelijk op een 11e plaats met 71,5% eindigde. Al met al een mooie ervaring voor Barolo en een top weekend voor Kazuki, Imke en Tineke.

Ryunosuke en Bellatre D.E.S.

Niet alleen Kazuki kwam dit weekend aan de start, Ryunosuke startte met Bellatre D.E.S. (v. Serano Gold) in de 3* Grand Prix. Samen reden zij een zeer expressieve proef, zonder grote fouten. Daarbij behaalde ze verschillende achten voor onder andere de piaf, de passage en een appyuement. Hun score kwam neer op 67,7%. Voor een nog hogere score gaat er vooral gewerkt worden aan nog meer ontspanning. Ook Ludwig Der Sonnenkoenig 2 (v. London Swing) werd door Kazuki gestart in de 3* Grand Prix, echter had Ludwig niet zijn dag. Hierdoor ontstonden wat kleine foutjes, zoals het niet stilstaan bij het groeten en een fout in de eners. De score van de combinatie bleef daardoor steken op 65,2%.