flag en

Opnieuw Trainingsarrangement Springen met Bianca Schoenmakers Paard

Deze zomer vindt er opnieuw een 4-daags Trainingsarrangement Springen plaats met Bianca Schoenmakers. Dit gaat van start op maandag 26 juli. Bianca zette vorig jaar haar schouders onder het allereerste Springarrangement op Academy Bartels. Dit initiatief krijgt nu een vervolg.

Genoeg te leren
Zes fanatieke springruiters bezochten in juli 2020 het allereerste springgerichte trainingsarrangement. “Door het mooie weer voelde die week eigenlijk meer aan als vakantie”, blikt Bianca terug. “Ik heb er zelf ook erg van genoten. Het was een leuke groep fanatieke ruiters die graag wilden leren, dat maakt het voor mij als coach extra leuk. Ik heb het gevoel dat ik iedereen tips heb kunnen geven waar ze iets aan hebben.”

Weekindeling
De week begint opnieuw met een springgerichte dressuurtraining, waarin Bianca de combinaties leert kennen. “Vier dagen achter elkaar springen is voor de paarden en ruiters best intensief”, aldus Bianca. “Daarom beginnen we de week rustig. In de trainingen die volgen moeten zowel ruiter als paard kleine veranderingen doorvoeren in hun manier van rijden. Dat proces valt niet te onderschatten. Zowel mentaal als fysiek moet je er als combinatie klaar voor zijn.”

Gedurende de week werkt Bianca met de combinaties verder aan onder andere het rijden van verschillende lijnen, trainen van afstanden, verbeteren van de springtechniek en houding en zit alsook het verkrijgen van tempo controle. “Het is heel interessant om het trainingsarrangement springen, op een dressuurstal te organiseren. Zo kan je namelijk duidelijk zien waar de gelijkenissen en verschillen liggen tussen de spring – en dressuurruiters. De basis blijft in beide takken van de sport natuurlijk hetzelfde, maar hier en daar doen we beiden toch andere dingen en dat maakt het juist leerrijk”, aldus Bianca. De laatste dag wordt al het geleerde samengebracht tijdens het rijden van een parcours.

Deelnemen
Wil jij graag deelnemen aan het Trainingsarrangement Springen? Dat kan! Het arrangement onder begeleiding van Bianca Schoenmakers is gepland van 26 tot en met 29 juli. Naast de trainingen van Bianca, ga je ook aan de slag met je houding en zit op de Flexchair. Dit arrangement is ook geschikt voor dressuurruiters die een sprongetje willen maken. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Lees ook de ervaringen van de deelnemers aan het eerste Trainingsarrangement Springen:
Nadine Timmerman: ‘Het is echt veel meer dan springen alleen
Kim Pans: ‘Nog een waterbak en dan is het helemaal compleet

De arrangementen vinden plaats volgens de richtlijnen van het RIVM.