flag en

Nieuw, jong talent laat zich zien op de KNHS scouting dagen Paard

Afgelopen weekend en het weekend daarvoor vonden op verschillende plaatsen in Nederland scouting dagen plaats voor de jeugd. Op deze manier kregen jonge ruiters en amazones de kans om weer eens wedstrijdgericht te kunnen presteren en dit voor de ogen van Imke, bondscoach van de Pony’s en Children.

Routine op doen
Iedereen in de paardensport heeft er last van, de wedstrijden liggen stil en dus verdwijnt je routine. Ook voor nieuw, jong talent is dit heel lastig. Tijdens de scouting dagen kregen deze jonge ruiters en amazones de kans om een proef te rijden die beoordeeld werd door een jurycorps. De behaalde scores tellen daarbij mee om internationaal te mogen starten. Imke: “Eindelijk mocht de jeugd weer eens van huis om hopelijk wat routine op te bouwen. Ik was blij met het talent en de nieuwe combinaties die zich zo goed lieten zien dat zij nu de mogelijkheid hebben om internationaal te mogen starten.”

Spannende periode volgt
Dat internationaal starten lijkt langzaam ook weer mogelijk. Twee weekenden terug startten de eerste jonge combinaties al in St. Truiden (België) en afgelopen weekend kwamen andere talenten aan de start in Opglabbeek (België). Voor veel combinaties waren dit de eerste internationale ervaringen, die zeer waardevol lijken te gaan worden in aanloop naar de EK’s deze zomer. Imke: “De komende periode wordt spannend, omdat de observaties voor de Europese kampioenschappen er al aan beginnen te komen. Gelukkig kunnen een heel aantal combinaties na deze scouting dagen internationaal wat wedstrijdritme op gaan doen.”