flag en

Mooie successen op EK Children in Hongarije Paard

Foto: Equigeniek Paardenfotografie

HOOGE MIERDE – Afgelopen week vond het EK Children plaats van 24 tot en met 28 augustus in Pilisjászfalu, Hongarije. Imke Schellekens-Bartels is bondscoach van de Children en reisde samen met haar 4 teamleden: Sophie van Norel, Robin Dicker, Isabella Karajkovic en Britt Kikkert-van der Linde naar Hongarije. 

Reservecombinatie moest worden ingezet
Imke Schellekens-Bartels keek positief vooruit naar het Europese Kampioenschap en was blij met haar team. Zo vertelde ze eerder al: “Ik denk dat we een heel goed team hebben en het is een luxe om uit een grote groep te kunnen selecteren. Ik ben heel blij met de kwaliteit van alle combinaties. Ze hebben allemaal, zowel nationaal als internationaal, al hele goede scores neergezet”. Vlak voor het EK team af zou gaan reizen naar Hongarije werd bekend dat Sophie Evers en haar Beaumonde helaas niet konden deelnemen aan het EK vanwege een hartruis bij haar paard. Reservecombinatie Britt Kikkert-van der Linde nam haar plaats in en reisde met haar Dark Knight Texel mee naar Hongarije.

Inleidende proeven
Na de vetcheck op dinsdag kwamen alle vier de dames al aan start voor de inleidende proeven op woensdag. Robin Dicker beet het spits af en haar proef samen met Lindenburgs Helena werd beloond met een mooie score van 77,31%. Sophie van Norel reed een fantastische proef en kwam uiteindelijk op een tweede plaats terecht met 80,80%. Isabella Karajkovic stuurde haar Wert’s Snowflake naar een nette zesde plaats en behaalde een score van 77,66%. Britt Kikkert-van der Linde kwam met haar Dark Knight Texel de ring uit met een score van 77,16%. Imke sprak na de eerste dag vol lof over de dames “Heerlijk zo kritisch als ze op zichzelf zijn. Kleine puntjes kaarten ze aan en willen ze verbeteren. Dat is fijn werken. De zit is heel belangrijk bij de Children. Samen met de harmonie is dit 50% van je punt. Deze meiden nemen dit in hun toekomst echt mee. Fijn rijden en goed zitten. Ik ben trots op alle vier, hoe mooi en stoer ze hier naar binnen gereden zijn.”

Foto: Equigeniek Paardenfotografie

Zilver voor het team
Na een rustdag op donderdag, volgde vrijdag en zaterdag de landenwedstrijd en niet zonder resultaat! Het team behaalde een zilveren medaille voor hun prestaties. Vrijdag kwamen Isabella en Sophie aan start. Isabella met Wert’s Snowflake had helaas wat miscommunicatie in haar proef wat de score een beetje drukte. Haar proef werd alsnog beloond met 70,63%. Sophie reed een hele nette proef met Itrina en kwam uit op een vierde plaats met 79,68%. Op zaterdag kwamen Britt en Robin aan start. Robin stuurde naar een score van 76,24%, wat goed was voor een zesde plaats. Britt reed met Dark Knight Texel naar een mooie achtste plaats met 74,98%. Met Isabella als wegstreepresultaat waren deze mooie scores goed voor een prachtige tweede plaats in de landenwedstrijd! Imke vertelt: “Ik ben heel blij. De meiden hebben allemaal goed gereden. Ze blijven goed paardrijden en ik vind het heel knap, dat ze echt met het rijden bezig zijn. Dat ze goed voelen wat er gebeurt. Super, weer een mooie medaille.”

Mooie individuele successen als kers op de taart
Naast het mooie teamresultaat, lieten de dames ook wederom zien wat ze waard zijn in de individuele proeven. Alle drie de dames die mochten deelnemen aan de individuele wedstrijd eindigde in de top 10 van Europa! Sophie behaalde individueel een bronzen medaille. Ondanks dat ze als een na laatste de ring in moest, de spanning om te snijden was, stuurde ze haar Itrina naar 78,55%! Ze vertelt “Ik ben onwijs blij met mijn medaille, ik was nog steeds niet helemaal tevreden toen ik de ring uit kwam. Het is een lange week en het weer helpt ook niet mee, Itrina was daardoor niet helemaal fijn voor mijn been. Ik had dus ook niet verwacht dat het genoeg zou zijn voor een medaille.” Niks bleek minder waar, ze nam een bronzen medaille mee naar huis! Ook Britt reed een super proef en behaalde een fraaie score van 77,99% en eindigde op een vijfde plaats. Robin stuurde haar Lindenburgs Helena naar een mooie achtste plaats met 76,82%.

 

Foto: Equigeniek Paardenfotografie