flag en

Mooi wedstrijdweekend bij Academy Bartels Paard

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde Landelijke Rijvereniging de Mierden afgelopen weekend een regionale wedstrijd voor de basissport op het terrein van Academy Bartels. Het werd een succesvolle wedstrijd met meer deelnemers dan ooit tevoren. Vooral in de lagere klassen was er een grote opkomst, wat direct zorgde voor een leuke sfeer.

Positieve reacties
Jan Valckx, voorzitter van rijvereniging De Mierden, vertelt: “We merken dat ruiters en amazones het prettig en leuk vinden om op deze accommodatie te rijden. Daarnaast hebben we veel positieve reacties gehad op de organisatie. Zo kwamen er complimenten over de leuke gesponsorde prijzen, de mooie aankleding van de ring, de professionele fotograaf die aanwezig was om alle deelnemers vast te leggen en de parkeerwachters die ervoor zorgden dat iedereen op een veilige manier kon parkeren.”

Traditie
Ondertussen is het bijna een traditie geworden dat de familie Bartels een extra prijs uitreikt aan twee jongere deelnemers die de hoogste weekendscore behaalden.

Bij de pony’s gaat het dan om een deelnemer onder de 18 jaar. Bij de paarden gaat de extra prijs naar een ruiter of amazone onder de 25 jaar. De extra prijs die dit jaar beschikbaar gesteld werd waren 4 vrijkaartjes voor Horse Event per winnaar. De winnaars krijgen persoonlijk bericht van de organisatie.

Mooie samenwerking
Jan Valckx: “We zijn als rijvereniging ontzettend blij met de samenwerking met de familie Bartels. Elk jaar merken we dat niet alleen onze vrijwilligers, maar ook de familie Bartels en hun medewerkers zo veel mogelijk meehelpen om de wedstrijd tot een succes te maken. Daarnaast is de sfeer op deze locatie natuurlijk heel fijn. In de oude bibliotheek kon men afgelopen weekend iets te eten en drinken bestellen en dit bij de grote haard met uitzicht op de rijbaan nuttigen. Dat is toch best uniek.”