flag en

Met kleine stapjes vooruit Paard

Petra Verspui volgt voor het tweede jaar op rij een trainingsarrangement van Mischa Koot met haar paard Davinia (Donnerhall x Picaerd). Petra heeft de 14-jarige merrie drie jaar onder het zadel en de combinatie L1 is geklasseerd. Samen met de vijf andere gasten volgt Petra deze week meerdere lessen van Mischa, is er een Flexchair sessie met Saskia Heijkants en fitness training met Bouke van Spreeuwel, van Bouke Sport.

De Flexchair sessie was erg leerzaam voor Petra: “Een goede toevoeging aan de Flexchair zijn de teugels en teugeldrukmeter, op deze manier krijg je echt een goed beeld van je houding te paard en druk die je uitoefent. Bij mij kwam bijvoorbeeld naar voren dat ik meer druk heb op mijn rechterhand. Ook kwamen we erachter dat ik net te veel met mijn bovenbenen knijp.” Ook de fitnesstraining sloot goed aan op de resultaten van de Flexchair. Tijdens de training hebben de dames gewerkt aan de bovenbenen, omdat deze vaak te gespannen zijn tijdens het paardrijden. “Ik vind het fantastisch dat we video’s krijgen met de oefeningen, dat miste ik vorig jaar. Nu kan ik ook thuis met de oefeningen aan de slag.”

Op de informatie en tips die de gasten ontvangen van Saskia wordt tijdens de training met Mischa voortgeborduurd. “Mischa had gisteren ook al goede tips, want Davinia kan links een beetje sterk zijn. Ik moest van Mischa mijn linkerbeen iets naar achteren leggen voordat we door de bocht gingen. Hierdoor brengt Davinia haar linkerachterbeen er beter onder, waardoor ze losser wordt en links minder sterk is.”

Petra heeft geen specifiek doel deze week. “Ik wil gewoon zo veel mogelijk leren, en zo veel mogelijk informatie mee naar huis nemen. Na deze week gaan we er thuis weer mee aan de slag. Ik heb twee keer per week privéles, maar maak ook geregeld een buitenrit om lekker fris in het hoofd te blijven.” En ze blijkt een doorzetter: “We gaan maar met kleine stapjes vooruit, maar we gaan wel vooruit. Ik weet niet wat onze grens is, maar ik wil zo goed worden als ik ben en als Davinia is!”